Logo decormyyhome.com

Кое одеяло е по-добро: кози от овца или камила?

Кое одеяло е по-добро: кози от овца или камила?
Кое одеяло е по-добро: кози от овца или камила?

Съдържание:

Видео: Booba - Compilation of All 39 episodes + Bonus - Cartoon for kids 2024, Юли

Видео: Booba - Compilation of All 39 episodes + Bonus - Cartoon for kids 2024, Юли
Anonim

Правилният избор на одеялото е много важен, тъй като именно одеялото поддържа терморегулацията на тялото през нощта, осигурява спокоен сън и ви позволява да изглеждате отпочинали и освежени сутрин. Продуктите, изработени от камилска вълна, са леки, топли, но цената им е висока, овцете одеяла са сравнително евтини, имат лечебни свойства.

Image

Днешните магазини предлагат огромен асортимент от различни одеяла. Изделия от вълна (овце, камили, кашмир) са особено търсени. При избора на едно конкретно одеало всеки се ръководи от собствените си съображения и предпочитания. Някои са по-загрижени за цената, други - за външния вид. Но основното все пак е какви усещания изпитва спящият човек, намирайки се под одеяло от един или друг материал. По принцип вълнените одеяла са подходящи за хора, които обичат сухата топлина и усещането за тежестта на одеялата.

Одеяло от вълнена камила

Одеяло, направено от камилска коса, само по себе си е уникален продукт, тъй като има положителна енергия и има лечебен ефект върху човешкото тяло, лекува болните стави. А ланолинът е животинските мазнини, съдържащи се в косата му, в контакт с човешката кожа, абсорбира токсините и подмладява организма. Всичко е за особеностите на условията, в които живеят камилите - пустинята има горещо време през деня и студ през нощта, а вълната на камилата се е приспособила към тези условия, запазва хладно и топло.

Косата на камилска коса от пустинята има свои собствени характеристики - тя е куха отвътре и няма люспи, така че камилската коса е много лека.

Камило одеяло е много по-леко от одеялото, но в същото време е по-топло и силно. Събирането на козина от камили не се среща толкова често, колкото при други животни, и затова този материал е много скъп. Одеяло, изработено от камилска вълна, не може да бъде евтино - това е може би единственият минус на такъв продукт.