Logo decormyyhome.com

Как да овлажним въздуха в апартамента

Как да овлажним въздуха в апартамента
Как да овлажним въздуха в апартамента

Видео: Термопомпа въздух вода от инверторен климатик LG E18SQ gsm: 0882025944 2024, Юли

Видео: Термопомпа въздух вода от инверторен климатик LG E18SQ gsm: 0882025944 2024, Юли
Anonim

Сухият въздух в апартамента не е рядко явление. Не само хората, живеещи в апартамента, страдат от него, но и домашни любимци, растения. В много отношения въздухът става сух поради централното отопление. Какво да правим в този случай? Можете сами да опитате да навлажнете въздуха у дома.

Image

Изисква се редовно да се проветрява апартамента - поне три пъти на ден в продължение на поне десет минути. Въздухът може да се овлажнява дори с обикновен пулверизатор. Може би тези два метода на хидратация са най-достъпните, уместни. Други методи изискват повече действия.

Но първо бих искал да проверя - наистина ли въздухът в стаята е сух? Това е съвсем просто да направите това - изсипете обикновена вода в чаша, поставете я в хладилника за цяла нощ, след това я извадете и наблюдавайте: ако купчината започна да мъгла в рамките на пет минути, но бързо стана суха, тогава въздухът в апартамента е ясно сух. Е, ако капчици започнаха да се стичат по него, значи влажността е добра.

Така че можете да поставите контейнер с вода под батерията. Можете да поставите парцал на батерията, чийто край е потопен във вода - парцалът ще се намокри, но водата от него бавно ще се изпари, поради което въздухът ще стане по-влажен в помещението. Само че е необходимо от време на време да наливате вода в контейнера.

А какво ще кажете за идеята за декоративен фонтан? Сега можете да си купите компактен вътрешен фонтан, в който водата бавно ще се изпарява, овлажнява въздуха в къщата.

Растенията също ще помогнат за овлажняване на въздуха. Влагата се изпарява през зеленината - така се постига този ефект. Например, растение за кипер, отделя много влага. Големите екземпляри са в състояние да отделят до два литра течност на ден! Резултатът е много добър. Можете да разгледате по-отблизо нефролепис, който все още е в състояние да "премахне" вредните вещества от въздуха.

Купете овлажнител. Тя може да бъде пара, традиционна, както и ултразвукова и с "измиване на въздух". Просто не използвайте чешмяна вода - съществува риск от запушване на касетите с овлажнител. Подходяща е филтрирана или дестилирана вода.

Всеки от начините ще ви помогне да коригирате ситуацията с въздуха в апартамента - просто изберете най-удобния за вас вариант!