Logo decormyyhome.com

Какво представляват сокоизстисквачките: функции и функции

Какво представляват сокоизстисквачките: функции и функции
Какво представляват сокоизстисквачките: функции и функции

Видео: 14 ТАЙНИ функции в ПРЕДМЕТИ, с които се срещаме ВСЕКИ ДЕН 2024, Септември

Видео: 14 ТАЙНИ функции в ПРЕДМЕТИ, с които се срещаме ВСЕКИ ДЕН 2024, Септември
Anonim

Сокоизстисквачките са ръчни, електрически, универсални, промишлени и т.н. Те се различават помежду си по принципа на устройството, формата на сепаратора, обема на контейнера за събиране на сок и кейк и т.н.

Image

Инструкция за употреба

1

Сокоизстисквачката е домакински уред, който може да се намери в кухнята на почти всяка домакиня. С негова помощ е лесно да приготвите вкусна и здравословна закуска за вашето семейство и можете да направите резерви за зимата. И какво са сокоизстисквачките и какви са техните функции и характеристики?

2

Сокоизстисквачите се отличават помежду си по устройството, наличието или отсъствието на храна и т.н. Например, универсалните центробежни модели са в състояние да се справят с всякакви плодове, плодове и зеленчуци, с изключение на тези, които имат гъста вискозна консистенция, например банани. Заслужава да се отбележи, че такива устройства не са предназначени за получаване на сок от плодове със семена - мандарини, портокали, череши, нар и др. Характеристика на този тип е формата на сепаратора. Цилиндричната ви позволява да получите голям обем сок, но с целулоза. Каноничният сепаратор ще ви осигури по-прозрачна и течна консистенция на сок, но по-малък обем.

3

Ако не можете да си представите закуска без чаша прясно изцеден портокалов сок, трябва да насочите вниманието си към сокоизстисквачка, специално създадена за цитрусови плодове. Характеристика на такива устройства е капацитетът и капацитетът за събиране на сок. Колкото по-голяма е мощността, толкова по-бързо и по-щателно ще се изцежда сокът. И можете да изберете обема на капацитета в зависимост от големината на вашето семейство.

4

В зависимост от устройството, сокоизстисквачите се делят на ръчни, механични и електрически. Ръчните се появиха в арсенала на нашите домакини преди няколко десетилетия и представляват проста пластмасова конструкция, състояща се само от 2 части: изпъкнала част за плодовете и купа за събиране на сок.

5

Механичните устройства могат да бъдат под формата на преса, която работи поради налягането, създадено от специален лост, или на винт - ръчна месомелачка със специална дюза. Що се отнася до пресата, за да получите сок с тях, ще трябва да привлечете груба мъжка сила, тъй като силата на женските ръце може да не е достатъчна, за да може устройството да работи. От винта трябва да се даде предпочитание на модели от вертикален тип, тъй като те могат да задвижват сока, без да използват тласкач. Хоризонталните винтови сокоизстисквачи изискват тласкач, но те имат предимства при изстискване на сока от тревата.

6

Електрическите сокоизстисквачки са представени от домакински, професионални и промишлени устройства. Домакинствата се използват у дома, професионално в заведенията за хранене и развлечения. Последният тип се използва в промишленото производство. Сокоизстисквачите се различават помежду си и продължителността на непрекъсната работа. Някои са в състояние да работят без почивка само 10 минути, други ви позволяват да приготвите сок в голям мащаб за кратко време. Скоростта на въртене на центрофугата също може да варира и това влияе пряко върху концентрацията на пулпата в сока.