Logo decormyyhome.com

Каква трябва да бъде къщата

Каква трябва да бъде къщата
Каква трябва да бъде къщата

Съдържание:

Видео: Къщата ви ТРЯБВА ДА БЪДЕ ТОВА. Преглед на модерен дом | Красиви къщи, обиколка на къщата 2024, Септември

Видео: Къщата ви ТРЯБВА ДА БЪДЕ ТОВА. Преглед на модерен дом | Красиви къщи, обиколка на къщата 2024, Септември
Anonim

На рафтовете на специализирани магазини има всички необходими строителни и декоративни материали, с помощта на които можете да изградите своя мечтан дом. За да създадете комфорт в него, е представен богат асортимент от мебели, домакински уреди и текстил.

Image

Какъв перфектен дом е той

Човек, който реши да построи къща, винаги се чуди: какъв ще бъде той? Първо трябва да решите - за какви цели е необходима тази къща и какви функции ще изпълнява. Може би ще е жилищна сграда - за семейство или няколко семейства. Може би ще бъде лятна вила - малка къщичка за почивка в топлия сезон. Или може би има планове за изграждане на хотел, общежитие или детска градина. Всяка от тези къщи изпълнява своята функция и трябва да бъде изградена въз основа на предназначението си.

Времето в къщата

Атмосферата в къщата - температура и влажност, наличието на студен или топъл под, броят и размерите на прозорците и вратите, височината на таваните и така нататък - всички тези фактори влияят върху здравето и благополучието на жителите на тази къща. Основният принцип на добрия дом е, че той трябва да е топъл и полупрозрачен. Влагата, отделяна от човек и неговите домакински дейности, трябва да изчезне и да се изпари. Например, къща, изградена от бетон, ще задържа влагата, въздухът в такава къща ще циркулира лошо, в резултат на това в къщата ще е задушно.

Бетонът е по-подходящ за мазета или помощни помещения. Идеален материал за стена, според екологичните критерии, е заоблен дървен труп, изработен от лиственица (от всички иглолистни видове той е най-издръжливият и издръжлив). И поради наличието на антиоксиданти (смола) в него, този материал има благоприятен ефект върху човешкото здраве. Второто място се споделя от материали за стени, принадлежащи към класа на клетъчния бетон. Това са полистиролбетон (екобетон), газобетон (газов силикат) и пенобетон. Всички тези материали са порести по структура, характеризиращи се с високи нива на топлозащита, циркулация на въздуха и звукоизолация, но не си струва да изграждате високи сгради от тях, тъй като са твърде меки за това.

Покривът на къщата е отделен и доста сложен елемент. Тя трябва да бъде изолирана и поне проветрена и идеално проветрива. Препоръчва се използването на супердифузен филм при изграждането на покрива. Този филм е едновременно полупрозрачен и водоустойчив.

След попълване на кутията у дома, извършете необходимите комуникации (водопровод, щрангове, канализация, вентилация, електричество, електрически табла, заземяване). Те са предвидени и подбрани на етапа на проектиране на къщата. Важно е всичко да е огнеупорно.