Logo decormyyhome.com

Какви храни не трябва да се съхраняват в хладилника

Какви храни не трябва да се съхраняват в хладилника
Какви храни не трябва да се съхраняват в хладилника

Видео: Реорганизирам хладилника с теб - какъв срам 2024, Септември

Видео: Реорганизирам хладилника с теб - какъв срам 2024, Септември
Anonim

Не цялата храна трябва да се съхранява в хладилника. Не става въпрос за разваляне на продукта - просто вкусът му ще се промени толкова много, че яденето му няма да е толкова приятно, колкото би могло да бъде.

Image

Един от хранителните продукти, които не трябва да се съхраняват в хладилника, е хлябът. Запазването на хляб в плътно затворена камера не удължава живота му, напротив, помага да се изсуши по-бързо и да абсорбира миризмите на всички продукти на едно и също място. За да запазите хляба, най-добрият вариант е стайната температура. Ако хлябът лежи повече от четири дни, вече не трябва да го ядете.

По-добре е да не държите чесъна в хладилника. Два-три месеца ще се съхранява доста спокойно на сухо и добре проветриво място.

В картофите при ниска температура (започвайки от 7 градуса) нишестето започва да се превръща в захар. Дори готвенето няма да може да скрие променената му консистенция и вкус. Най-добре е да съхранявате картофите в килера, в хартиена торбичка.

Подправки и сосове се съхраняват в много хладилници. Но не се взема предвид, че оцетът, солта и захарта, които се съдържат в соса, вече са отлични консерванти. Един обикновен лют сос може да престои в хладно килерче около три години.

Доматите в хладилника се превръщат в нещо негодни за консумация. Колкото по-дълго узряват в студа, толкова повече се влошават и стават воднисти. По-добре е да ги държите на перваза на прозореца, защитени от пряка слънчева светлина. Лукът в хладилника започва да гние, защото няма достатъчно циркулация на въздуха за него.

За кафето хладилникът е абсолютно неподходящ. Когато се съхраняват в условия на ниска температура, качеството на кафето и вкусът му се променят далеч от най-добрите. В допълнение, кафето има силна миризма, което може да повлияе на вкуса и миризмата на други продукти.