Logo decormyyhome.com

Какви са предимствата на парния моп?

Какви са предимствата на парния моп?
Какви са предимствата на парния моп?

Видео: Стийм моп модел X5 - почиства и полира повърхности | 4Sales.bg 2024, Юли

Видео: Стийм моп модел X5 - почиства и полира повърхности | 4Sales.bg 2024, Юли
Anonim

Паровият моп е модерен многофункционален уред за домакинството, който изглежда само смътно напомня на своя прародител - обикновен моп за миене. Почистването с парна моца е различно от редовното почистване на пода.

Image

Какво е парен моп

Принципът на парното почистване е в основата на парния моп. Водата се излива в резервоар, в който се нагрява до точка на кипене и се превръща в пара, след което през дупките в долната част на дюзата парата се изтласква и осигурява висококачествено и бързо почистване на почти всяка повърхност, като в същото време елиминира неприятната миризма и дезинфекцира.

Конструктивно парната чистачка е въртяща се триъгълна или правоъгълна основа с отвори за изход на пара. Основата е монтирана върху дълга дръжка или регулируема височина. На дръжката има и резервоар за вода. Резервоарът за удобство не е много голям и обикновено задържа до 500 грама вода. Парният моп се захранва от 220 волта и консумира до 5 кВт / ч. Цялото устройство е с маса около 3 кг.

Въртящата се основа улеснява почистването, като позволява влизане на отдалечени и недостъпни места. Дългата регулируема дръжка прави почистването по-удобно. Наличието на няколко дюзи в комплекта ви позволява да стигнете само до най-недостъпните места при почистване, но също така осигурява висококачествено и безопасно почистване на почти всяко подово покритие възможно най-бързо и с минимални времеви разходи.

Предимства на пара моп

1. Многофункционалност и универсалност. Повечето съвременни модели парни мопове имат разглобяем парогенератор, което означава, че този пароочистител може да се използва не само за почистване на пода, но и за обработка и дезинфекция на бани, мека мебел, стени, завеси, килими, меки играчки, дрехи и купето на автомобила.

2. Лесността на използване и високата маневреност на устройството се осигуряват от голям брой дюзи за различни видове покрития, както и от общото разположение на устройството, неговата регулируема по височина дръжка и ниско тегло.

3. Няма нужда да използвате допълнителни химикали. Горещата водна пара ефективно се справя с различни видове замърсяване без допълнителни почистващи препарати.

4. Елиминиране на микроорганизмите и неприятните миризми. Горещата пара ефективно унищожава вредните микроорганизми и акарите, които могат да бъдат особено много в мека мебел и меки играчки.

5. Спестяване на семейния бюджет. Консумацията на вода при почистване с парна моца е минимална и няма нужда да харчите допълнително за почистващи препарати.

6. Ефективно премахване на замърсяването с различна степен на сложност без петна и петна от всяка повърхност, дори на трудно достъпни места, благодарение на различни дюзи и регулатор на температурата на подаване на пара.