Logo decormyyhome.com

Какви са двойните котли през 2017 г.

Какви са двойните котли през 2017 г.
Какви са двойните котли през 2017 г.

Видео: Абитуриентите на СУ "Г. Раковски" '2017 Котел www.kotelnews.com 2024, Септември

Видео: Абитуриентите на СУ "Г. Раковски" '2017 Котел www.kotelnews.com 2024, Септември
Anonim

Диетолозите силно препоръчват готвенето в двоен котел, тъй като според тях това позволява на храните да поддържат естествените си качества, витамини и минерали. Ето защо параходите са обичани от феновете на здравословната диета и младите майки често ги придобиват, за да приготвят здравословна храна за своите бебета.

Image

Инструкция за употреба

1

Когато избирате двоен котел, трябва да обърнете внимание на вида управление. Съвременният пазар предлага машини с механично и електронно управление. Повечето модели са оборудвани с механично управление, основното му предимство е простотата и лекотата на използване, не е необходимо да разбирате дълго време всички тънкости на устройството. Но електронният тип контрол е по-подходящ за по-опитни и взискателни готвачи.

2

Обикновено механичните модели параходи се управляват с помощта на кръгъл превключвател, който действа като таймер с времеви печати. Благодарение на това те просто се включват и не изискват много проблеми. Времето за готвене се настройва лесно чрез завъртане на превключвателя на таймера до желаното време за готвене, посочено на отделите.

3

Електронният парен котел е оборудван с дисплей и клавиатура. Таблото показва избрания от вас режим на готвене. Трябва да се признае, че електронните модели са много по-функционални от техните механични колеги. Такива устройства позволяват да се зададе забавяне на времето за готвене, обикновено то не надвишава дванадесет часа. Необходимото ястие ще започне да се приготвя в точното време. Независимо от това дали сте вкъщи или не - ястието ще бъде готово в желаното време.

4

В случай, че закъснявате, функцията за поддържане на храната в топло състояние е обмислена, освен това тя се предлага само в двоен котел с електронен тип управление. Обикновено режимът на отопление работи автоматично, включва се веднага след процеса на готвене. Това е много удобно, защото при вашето пристигане двойният котел не само ще приготви храна, но и няма да позволи да се охлади.

5

Вярно е, че за всички тези функции ще ви трябват умения в боравенето с оборудването и достатъчно количество време. Ще трябва не само да завъртите копчето, да натиснете определени бутони, следвайки индикатора за време, но и да знаете за всички функционални възможности на всеки режим. Следователно, ако рядко готвите с двоен котел, не сте често вкъщи или не се нуждаете от функцията за забавяне на старта, тогава устройство с механичен таймер ще ви е достатъчно.

6

Има модели с индикатори за пара на нивото на водата. Те ви позволяват да проверявате количеството вода, без да изваждате кошници и без да спирате процеса на готвене.

7

Има модели на двоен котел с различен брой кошници с различни форми. Ако имате голямо семейство или сте свикнали да готвите няколко ястия наведнъж, тогава ще ви трябват две или три кошници, които обикновено се поставят една върху друга. Когато купувате двоен котел с голям брой кошници, обърнете внимание на формата им. Неравномерните форми на купичките ще ви бъдат полезни, ако искате да приготвите храни с различни размери. Недостатъкът на такива паровари е, че готовото ястие от долната кошница не може да бъде извадено, докато храната се свари в горната част. Ето защо е по-добре да изберете двукратен котел с няколко кошници с еднаква форма.