Logo decormyyhome.com

Какви са стандартните размери на одеялата

Какви са стандартните размери на одеялата
Какви са стандартните размери на одеялата

Съдържание:

Видео: КАК ВЫБРАТЬ ОДЕЯЛО 2024, Юли

Видео: КАК ВЫБРАТЬ ОДЕЯЛО 2024, Юли
Anonim

Размерът има значение. Тази забележка може да се отдаде на много неща, включително размера на одеялата. В края на краищата, ако одеялото не съвпада по размер с покривката за одеяло, параметрите на тялото или дивана, тогава качеството на продукта - съставът на пълнежа и топлината - престават да имат някакво значение.

Image

Как да изберете размера на одеялото, от което се нуждаете

За да изчислите размера на одеялото, от което се нуждаете, струва си да вземете предвид няколко параметъра - вашият размер, големината на леглото, личните предпочитания, навици и пр. Основното е, че под одеялото се чувствате възможно най-удобно, така че да не затруднява движенията ви и да не пълзи от леглото.

Одеялата се класифицират по следните размери:

- детски;

- единичен;

- един и половина;

- двоен;

- двоен - Евро стандарт;

- нестандартни.

Ширината на първия и втория обикновено е не повече от 1 метър, един и половина достигат ширина 1, 5 метра, двойна - 2 метра. Персонални одеяла могат да бъдат широки до 5 метра. Стандартът за дължината на бебешко одеяло е 1, 4 метра. За възрастен от 1, 9 до 2, 3 метра. Разрешено е бягане от 10 см.

Към днешна дата съществуват две цялостни системи за измерване на дължина: европейска и английска (често срещани сред американските производители и компании). Тези системи се различават в различни единици по дължина: европейски - метри / сантиметри и английски - инчове / футове.

В началото на 2000-те години в Русия е издаден GOST (R 51554-99), който въвежда регламент за стандартизиране на размерите на одеялата. Размерите на одеялата за двойки бяха взети за основа. В съответствие с новия GOST размерите на одеялата бяха разделени на: детски, едно и половина, двойно, двойно евро, семейно.