Logo decormyyhome.com

Какви са завесите

Какви са завесите
Какви са завесите

Съдържание:

Видео: Конете на България: Повдига завесата. Какво се случва зад камерата ? , автор: Екатерина Дончева 2024, Юли

Видео: Конете на България: Повдига завесата. Какво се случва зад камерата ? , автор: Екатерина Дончева 2024, Юли
Anonim

Завесите често са завършване на всеки дизайн или интериор. Те винаги много фино обръщат внимание на стила, в който е декорирана стаята, а също така допринасят за атмосфера на комфорт и спокойствие.

Image

В момента има толкова много видове завеси. Всичко зависи от вашите предпочитания, както и от дизайна на стаята.

Френски завеси

Те са от два вида - стационарни и повдигащи. Първите не са предназначени за придвижване в различни посоки, те висят неподвижно. Вторият вид на тези завеси е по-практичен. Те имат специална ключалка, която ви позволява да регулирате дължината им и броя на гънките.

Основната им особеност е наличието на няколко секции, както и буйни гънки, падащи по цялата дължина.

Те ще изглеждат добре в просторни стаи, които са декорирани в класически стил или в стил Арт Нуво.

Обикновено такива имения са украсени с модерни имения и стилни апартаменти с антични мебели.

Класически завеси

В наши дни такива завеси стават все по-популярни. Те са подходящи за почти всяка стая.

Обикновено те се състоят от обикновени завеси в комбинация с лек полупрозрачен тюл. По желание те могат да бъдат допълнени с ламбрекен. Това ще добави завършеност и оригиналност на общия им външен вид.

Класическите завеси са известни в две версии. Първият е традиционен. Завесите в този стил ще предадат традициите от няколко века; всичко ще бъде много строго в тях. В същото време те ще изглеждат много грациозно и тържествено.

Вторият вариант е да направите такива завеси стилизирани, тоест да добавите към тях нотки на модерността. Можете да ги украсите с почти всичко, защото сега нестандартното е на мода.

Римски завеси

Преди това тези завеси са били използвани изключително за защита на стаята от любопитни очи и прекалено много светлина. Сега, след като са се подобрили, тези завеси се използват за декоративни цели и в различни стилове.

По структура такива завеси представляват дизайн на хоризонтални гънки. Те се сглобяват за сметка на твърди летви, фиксирани от вътрешната страна, и се движат за сметка на пръстени, пришити върху тъканта. Понякога, в зависимост от материала, такива щори могат да заменят щорите.