Logo decormyyhome.com

Какви са устройствата за моделиране на кнедли

Какви са устройствата за моделиране на кнедли
Какви са устройствата за моделиране на кнедли

Видео: Перфектни ВАРЕНИКИ със зеле | НАЙ-ДОБРОТО тесто за кнедли! 2024, Юли

Видео: Перфектни ВАРЕНИКИ със зеле | НАЙ-ДОБРОТО тесто за кнедли! 2024, Юли
Anonim

Приготвянето на кнедли е досадна задача. От незапомнени времена домакините търсят начини да улеснят домашните кнедли и кнедли. Някой все още мисли за най-удобното извайване на ръка, но някои домакини се обърнаха за помощ към инструментите, създадени с цел да ускорят този кулинарен процес.

Image

Инструкция за употреба

1

Може би се натъкнахте на необичайно съветско устройство под формата на метален кръг с клетки. Това е машина за приготвяне на кнедли. Ускорява извайването им на моменти, докато кнедли се получават със същата форма и размер. За да направите кнедли, трябва да разточите два тънки слоя предварително приготвено тесто. Първо сложете метален кръг, като леко натиснете тестото с пръсти в клетката. Необходимо е да поставите каймата в получените вдлъбнатини. Най-отгоре тесто с кайма се покрива с втори слой и се разточва с точилка. В идеалния случай готовите кнедли буквално изпадат от клетките. Тази машина е удобна с това, че отнема много по-малко време за приготвяне на кнедли в сравнение с ръчно формоване, а краищата на продуктите са доста добре оформени, а каймата не пада от кнедли по време на готвене.

2

Съветската индустрия също предлага на домашните производители друга машина за кнедли. Приличаше на пистолет, чиято предна част беше отрязана и имаше няколко дюзи, които позволяваха да се правят къдрави ръбове на изделия от тесто. Процесът на приготвяне на кнедли е почти същият като в първия случай. Малки порции мляно месо се нареждат върху един слой тесто и се покриват с втори слой. Тогава пистолет за кнедли влиза в игра. Тя трябва да бъде здраво притисната към получената основа. Пистолетът ще отреже кнедлито, като същевременно закрепи краищата му. Дюзите, споменати по-рано, създават или гладък, равномерен, или къдрав вълнообразен ръб на продукта.

3

Друг блок е подходящ за приготвяне на равиоли. Всъщност това е едно и също кнедли, само формата му не е кръгла, а квадратна и по-плоска. За да извайват тези продукти на създадена основа, като например в първия и втория случай, се навива къдрава дървена точилка, която буквално се прокарва през бъдещите равиоли. Домакинята може да ходи само с нож по получените шевове, за да изключи продуктите един от друг.

Обърнете внимание

За да улесните живота си, можете да използвате така наречената машина за паста за разточване на тесто. Първоначално той е създаден за производството на всякакви макаронени изделия. Тестото, разточено на машина за паста, е тънко и еластично.

Полезни съвети

Ако решите да използвате устройства за приготвяне на кнедли, тогава не забравяйте, че не трябва да има много пълнежи. С ръчно формоване размерът на кнедли може да бъде разнообразен, но стандартните клетки на устройствата за моделиране не предвиждат голямо количество кайма. В противен случай той ще пробие кнедлито и ще падне от него по време на готвене.