Logo decormyyhome.com

Каква е оптималната температура в апартамента?

Каква е оптималната температура в апартамента?
Каква е оптималната температура в апартамента?

Съдържание:

Видео: Checkpoint | Оптималната температура за лаптоп и компютър 2024, Юли

Видео: Checkpoint | Оптималната температура за лаптоп и компютър 2024, Юли
Anonim

Концепцията за оптимална температура е чисто индивидуална, защото някой е удобен в хладно помещение, а някой постоянно замръзва. За да функционира нормално тялото, е необходимо да се спазват препоръките за отопление на жилищни помещения, които са отразени в държавния стандарт, който определя микроклимата на сградите.

Image

Оптимална температура в апартамента

Според GOST 30494-96, който определя параметрите на микроклимата в жилищни и обществени сгради, в студения сезон оптималната температура на въздуха в кухнята и тоалетната се счита за 19-21 ° С, в банята и в комбинираната баня - 24-26 ° С, в спалнята и други дневни, предназначени за отдих и тренировки - 20-22 ° C, във фоайето и килерите - 16-18 ° C. Освен това, в райони с ниски температури, достигащи -31 ° C и по-ниски, се осигурява отопление на помещения до 21-23 ° C. Приемливите стандарти за комфортен престой в дневни се считат за диапазона от 18-24 ° C, за кухнята, тоалетната и банята тази цифра варира в диапазона 18-26 ° C, за килера - 12-22 ° C. А в райони с ниски температури е разрешено загряване на жилищни помещения до 20-24 ° C.

В топлия сезон за оптимална температура на въздуха за дневни и шезлонги се счита диапазон от стойности, равни на 22-25 ° C, но колебанията в рамките на 20-28 ° C също са приемливи. През нощта температурната разлика може да бъде не повече от 3 градуса.

Оптималната температура за детската стая е 23 ° C. Препоръчително е да поддържате температурата на въздуха на същото ниво през цялото време с помощта на отоплителни уреди, така че по време на преобличане и сън на бебето, да не му е студено. Препоръчва се поддържането на високо влажен въздух с помощта на специални овлажнители.