Logo decormyyhome.com

Каква боя не избледнява на слънце

Каква боя не избледнява на слънце
Каква боя не избледнява на слънце

Съдържание:

Видео: KRISKO feat. TITA - ISKAM DA BUDA S TEB (Official Video) 2024, Юли

Видео: KRISKO feat. TITA - ISKAM DA BUDA S TEB (Official Video) 2024, Юли
Anonim

Днес е възможно да изберете такива бои, които не само не избледняват на слънце, но са безвредни за здравето, сред които акрилни и силиконови съединения. В допълнение, силиконовите бои не се страхуват от въздействието на киселини и основи.

Image

Преди изборът на цветове не беше толкова голям, колкото днес. Външните и вътрешните боядисващи работи се извършвали със същите бои. Днес гамата от бои е разнообразна и можете да изберете такива, които са устойчиви на външни агресивни влияния, като ултравиолетова светлина.

Акрилни съединения

Акрилната боя започна победното си шествие преди повече от половин век. Тези съединения се характеризират с положителните свойства на всички видове бои. Боята не избледнява и не избледнява на слънце, но това е само част от положителните характеристики. Наред с други неща, тази боя изсъхва бързо, може да се използва на много повърхности и е изключително удобно да се работи с нея.

В състава на пигмент от акрилна боя, вода и свързващо вещество, в ролята на последните могат да се използват кополимери или акрилати. Последните свързващи вещества се използват по-рядко, тъй като съставите, направени на тяхна основа, са много скъпи. Можете да нанесете акрилна боя върху бетон, мазилка, метал и други повърхности. Ако трябва да нанесете акрилен състав върху мазилката, тогава трябва да започнете работа не по-рано от месец след нанасяне на изравняващия слой върху повърхността.

Акрилните бои вместо разтворител имат вода в състава си, което ги прави екологични. Такива съединения са почти без мирис, не отделят канцерогени. Тъй като акрилната боя има способността да изсъхне бързо, това ви позволява да боядисвате повърхността на няколко стъпки, правейки кратки почивки между слоевете.

Силиконови съединения

Силиконовите бои са друг вид състав, който не избледнява на слънце. В допълнение, такива материали имат предимства пред други бои, включително описаните по-горе. Силиконовите бои се отличават с способността да дишате.

След нанасяне на силиконова боя, благодарение на смолите, върху повърхността се образува пластмасово поресто покритие. Стената е защитена от дъжд, сняг и замърсяване. Микроорганизмите не се образуват на такава повърхност. Стените, покрити със силиконово съединение, свободно премахват влагата. Силиконовите бои също са избрани за тяхната гъвкавост, допустимо е да се нанасят върху повърхност, която е покрита с друг вид боя.