Logo decormyyhome.com

Как да накараме свещите да горят по-дълго

Как да накараме свещите да горят по-дълго
Как да накараме свещите да горят по-дълго

Съдържание:

Видео: WHY I LOST $27,000 TODAY 2024, Юли

Видео: WHY I LOST $27,000 TODAY 2024, Юли
Anonim

Горещите свещи създават вълшебна атмосфера, създадена за романтика. Пламъкът на свещи може да ви помогне да се отпуснете. И понякога много ми се иска свещите, особено красиви или много ароматни, да издържат по-дълго. Как може да се постигне това?

Image

На първо място, трябва да се отбележи следния момент: продължителността на изгарянето на свещта зависи от материала, от който е създадена. Най-издръжливите в това отношение са геловите свещи. Продуктите, направени от естествен восък (пчелен восък), също изгарят достатъчно дълго. Но евтините парафинови аналози могат да изгорят за броени моменти. Има обаче няколко прости начина, които могат да помогнат за удължаване живота на свещите.

Изгаряйте по-дълго горене по-ярко

За да не се пуши свещта, пламъкът й е равномерен и спокоен, така че да гори по-дълго, е необходимо да се изреже фитила преди употреба. Колкото по-къса е фитилът, толкова по-дълго ще продължи свещта. Подрязването на фитила се препоръчва и по време на използването на свещи. Можете да направите това, без да гасите огъня, като използвате остри тънки ножици за рязане.

Колкото и да е странно, но "замразените" свещи горят много по-дълго от тези, които дълго време стоят в топла стая и не се използват. Преди да запалите свещ, тя трябва да бъде увита във фолио и изпратена до хладилника за час и половина. Не оставяйте свещи във фризера! В противен случай те могат или да се напукат, или дори да се спукат.

Важно е да следите как се държи пламъкът на запалена свещ. Ако той е много силен, постоянно се колебае, тогава това създава условия за неравномерно топене на восък / парафин / гел. Поради това свещ може да изгори по-бързо. Затова не се препоръчва да поставяте горящи свещи близо до отворени прозорци, близо до климатици или вентилатори, да ги оставите на течение.