Logo decormyyhome.com

Как да регистрирам електромер

Как да регистрирам електромер
Как да регистрирам електромер

Съдържание:

Видео: Безплатна регистрация - програма SiteTalk бизнес 2024, Юли

Видео: Безплатна регистрация - програма SiteTalk бизнес 2024, Юли
Anonim

Инсталиран е електромер, така че собственикът на жилище да може да плати за него за консумирана електроенергия. Но какво става, ако няма брояч или той не е регистриран? Според постановлението на правителството, собствениците са длъжни да регистрират индивидуални електромери в организациите за управление.

Image

Процедурата за регистриране на електромер

На първо място, трябва да закупите устройство с точност от клас 1, електрически панел и прекъсвачи. Директното инсталиране на електромера може да се извърши само с разрешение на електроснабдителната организация. Самозамяната или инсталирането на електромери заплашва с глоби или други санкции. Специалистите на лицензирана организация имат право да инсталират електромери.

Има няколко причини, поради които са инсталирани нови броячи:

- прехвърляне на гишето на ново място;

- Подмяна на стари уреди и монтаж на нови на едно и също място;

- монтаж на електромер.

Електромерите се класифицират по вид конструкция, връзка и вид на измерените стойности. След закупуване и инсталиране на електромера, потребителят трябва да разполага с пакет с цялата необходима документация за допълнителна регистрация на електромера. Този пакет документи се прехвърля на управляващата компания, която осигурява поддръжка на къщата.