Logo decormyyhome.com

Как да се измери температурата на въздуха в апартамента

Как да се измери температурата на въздуха в апартамента
Как да се измери температурата на въздуха в апартамента

Видео: Microlife NC 200 безконтактен термометър 2024, Юли

Видео: Microlife NC 200 безконтактен термометър 2024, Юли
Anonim

За комфортен престой е важно да се поддържа определен температурен режим при посещение в жилище. Можете да го управлявате с помощта на стаен термометър, а ако е необходимо, трябва да изискате акт за ниски температури в апартамента.

Image

Ще ви трябва

  • - стаен термометър;

  • - представител на ZHREU, HOA или управляваща компания.

Инструкция за употреба

1

Ако искате да знаете температурата на въздуха в апартамента за обща информация, намерете удобно място в къщата за постоянно поставяне на стаен термометър. В продажба има модели, които могат да бъдат спрени или доставени. Изберете кое е по-удобно за вас. Можете да поставите термометъра навсякъде в къщата, където директният ефект от високи или ниски локални температури е изключен. Например, не закачайте термометъра до печката или батерията, поставете в чернова.

2

Ако вашият апартамент е студен и искате да съставите акт за това, продължете както следва. Обадете се на представител на ZHREU, HOA или управляваща компания, в зависимост от това кой е отговорен за поддръжката на жилищната сграда, в която се намира апартаментът.

3

Уверете се, че служител на тези организации, който дойде на повикване, прави измервания с адвокат. Уверете се, че термометърът е поставен на височина 1, 5 м от пода и на разстояние 1 м от външната стена. Изисквайте измервания във всяка стая. Времето, през което трябва да изчакате термометърът да се промени, е поне 10 минути.

4

Според резултатите от измерванията, изисквайте съставяне на акт. Тя може да бъде издадена на специален формуляр или на обикновен лист хартия. В него се посочват мястото, датата и часът на съставяне, присъстващите лица и кой го е съставил. Документът записва точните резултати от измерванията на температурата на въздуха. Актът се подписва както от лицето, което го е съставило, така и от други лица, които са присъствали по време на контрола на температурата на въздуха. Акт, подписан без коментар, означава, че приемате съдържанието му. Ето защо, ако не сте съгласни с отразената в него информация, посочете това в акта.

Обърнете внимание

Минималната температура в стаите на апартамента трябва да бъде следната: баня +25; хол, кухня +18 (ъглова стая +20); фоайе, стълбище +16; асансьорна стая +5; таванско помещение +4; мазе +4. Ако температурата във вашия апартамент е под определения минимум, имате право да поискате преизчисление за отопление и осигуряване на нормален температурен режим чрез съда.