Logo decormyyhome.com

Как да заменим линолеума

Как да заменим линолеума
Как да заменим линолеума

Видео: ЛАЙФХАК КАК СТЕЛИТЬ ЛИНОЛЕУМ БЕЗ ШВОВ 2024, Септември

Видео: ЛАЙФХАК КАК СТЕЛИТЬ ЛИНОЛЕУМ БЕЗ ШВОВ 2024, Септември
Anonim

Подмяната на линолеум помага за освежаване на интериора, а с избраната правилна картина цялостното дизайнерско решение придобива невероятна и уникална визия. Не е трудно да се възстанови линолеум, а собствениците на жилища много рядко прибягват до помощта на специалисти по довършителни работи.

Image

Ще ви трябва

  • - линолеум;

  • - лепило;

  • - дъски;

  • - первази;

  • - крепежни елементи.

Инструкция за употреба

1

Започнете с демонтирането на старото покритие. Подлежащите слоеве ще се отворят - тяхното състояние трябва да бъде проучено и въз основа на това да се вземе решение за по-нататъшни действия. Ако линолеумът е положен върху подова плоча или бетонна замазка, отстранете всички замърсители от освободената основа, като мастика, отломки, свободни частици или лепила.

2

Обърнете особено внимание на подготовката на фондацията. Необходимо е да се оформи гладка равномерна повърхност без повреди, пукнатини, без остатъците от старото покритие. Не трябва да има малки вдлъбнатини, издатини, разликите във височината не трябва да са повече от 2 мм на метър под. Можете да оформите замазка или да направите саморазливен насипен под. Съединенията на плочите, пукнатините и пукнатините трябва да бъдат ремонтирани с шпакловка, смесена с циментова замазка и лак, епоксидна смола.

3

Поставете линолеума на пода и го оставете да изравнява. Ще отнеме около един ден, по-добре е да изчакате няколко дни. Колкото по-добре линолеумът се изравнява независимо, толкова по-гъст ще лежи върху основата. Ако се опитате да ускорите подравняването му по някакъв изкуствен начин, това ще доведе до подуване на линолеум, деформация на покритието по време на работа.

4

Поставете разширения материал на пода. Не е необходимо да се лепи линолеум, ако той е подреден на едно парче върху цялата стая. Ще бъде напълно достатъчно, ако го натиснете с дъски около целия периметър и използвате специални первази за входа. Ако трябва да комбинирате няколко ленти на пода, тогава за по-добро фиксиране на линолеум можете да използвате специално лепило.

5

Поставете первазите и первазите върху положения балатум. Плинтусите се закрепват около периметъра на помещението по отношение на стените. Завинтете ушите по краищата на материала, трябва да използвате самонарезни винтове, дюбели като крепежни елементи.

Обърнете внимание

За полагане на прост линолеум, гола бетонна повърхност не е най-добрият вариант. Този етаж се оказва доста студен. Този недостатък може да бъде коригиран - за това е необходимо да се закупи материал с топлоизолационен субстрат или отделно да се купи ролка изолация.

Някои собственици предпочитат първо да положат листове от ПДЧ или шперплат, а след това да поставят линолеум отгоре. Но като начин за изравняване на пода тази операция не може да се използва - листовият материал ще се деформира на неравномерни места и това ще съсипе линолеума.

Полезни съвети

Поставете новия балатум в помещението, където се планира да се постави. Рулото, облегнато на стената, трябва да остане там няколко часа. Това трябва да се направи - така че температурата на материала да е равна на стайната температура. Понякога линолеумът може да промени размера си. Поради тази причина се препоръчва да го закупите с малък марж.