Logo decormyyhome.com

Как да сменим батерията в UPS

Как да сменим батерията в UPS
Как да сменим батерията в UPS

Съдържание:

Видео: Как да сменим сами батерията на iPhone 6S 2024, Септември

Видео: Как да сменим сами батерията на iPhone 6S 2024, Септември
Anonim

В непрекъсваемите захранващи елементи елементи като батерии се считат за консумативи. Всъщност експлоатационният им живот е ограничен до няколко години и затова трябва да се извърши подмяна.

Image

Степента на износване на батерията зависи от условията на работа и режима на работа. Почти всички галванични източници на енергия имат определен експлоатационен живот, числено изразен в броя цикли на зареждане и разреждане. Тази концепция е доста произволна, тъй като безопасността на батерията зависи не само от това колко често се използва. От голямо значение е околната температура, дълбочината на загубата на заряд и други фактори.

Изборът на аналог за замяна

Непрекъсваемите захранващи устройства използват оловно-кисели батерии. Те се различават по експлоатационни параметри, размери и форма на каросерията. Всеки производител се стреми да унифицира своите продукти, така че само той да може да продава компоненти на своите устройства. Поради това не е възможно да се намери напълно подобен заместител на UPS, който е прекратен.

Също така не си струва да вземате батерии от ръцете си: вероятно няма да можете да ги проверите правилно, така че има голяма вероятност от преждевременна повреда. По-добре е да закупите батерия в регионалния представител на производителя на UPS, като се свържете с тях чрез данните за контакт, посочени в инструкцията за употреба. Когато купувате, уверете се, че новата батерия има същото работно напрежение и външни размери. В този случай е позволено да се инсталират батерии с по-голям капацитет.

Сменете със стандартна батерия

Типичната подмяна на батерията отнема няколко минути. Непрекъсваемото захранване трябва да бъде изключено от електрическата мрежа и капакът на батерията трябва да бъде отстранен. След това ще трябва да изключите двата проводника, свързани към батерията, от клемите, които обикновено са черни и червени. Проводниците са свързани към съответните конектори на новата батерия, докато те не могат да бъдат сменени. Новата батерия е монтирана в слотовете за монтаж, след което капакът на отделението се затваря.