Logo decormyyhome.com

Как да интегрирате микровълнова печка

Как да интегрирате микровълнова печка
Как да интегрирате микровълнова печка

Видео: Колко опасни са МИКРОВЪЛНОВИТЕ ФУРНИ? 2024, Юли

Видео: Колко опасни са МИКРОВЪЛНОВИТЕ ФУРНИ? 2024, Юли
Anonim

Най-често микровълните са на масата. Но защо да заемате ценно пространство, ако можете да вградите в микровълнова фурна? В този случай тя ще бъде на нивото на очите и ще стане по-удобно да се зареждат продукти.

Image

Ще ви трябва

  • - микровълнова;

  • - закупена или домашна рамка;

  • - рафт.

Инструкция за употреба

1

Ако решите да интегрирате микровълнова фурна, не забравяйте, че основното е да осигурите достатъчно въздушен поток за разсейване на топлината. Прегряването на устройството може да доведе до повреда, така че не забравяйте да оставите празнина за притока на студен и изпускащ отопляем въздух. Следните разстояния са необходими за печка с грил и конвекция: отстрани и отзад 10 см и отгоре 20 см. Ако я използвате само за отопление на храна, 3-5 см ще са достатъчни. Днес се произвеждат специални вградени микровълнови фурни, въздухът се отвежда в тях през предния панел, така че те не изискват клирънс.

2

Когато проектирате кухнята си, решете къде ще поставите микровълновата, за да се възползвате максимално от своето пространство. Можете да оформите колона от микровълновата фурна и фурната (или хладилника), можете да я окачите над работния плот или да я монтирате в стелаж от чекмеджета за кухненски прибори.

3

Помислете за система за монтаж на пещ. За да направите това, купете специална рамка или направете сами от ъглите. За да направите рамка сами, измерете вашата микровълнова фурна с лента, от ъгъл (например 25x4 или 30x4) файлове с желаната дължина. Заварете ги или закрепете с болт, след това боядисайте структурата в подходящ цвят. Помислете за солидно монтиране на стена, защото микровълновата е доста тежка сама по себе си. Обърнете внимание, че вратата трябва да се отваря и затваря свободно, като същевременно поддържа достъп до всички бутони.

4

Поставете устройството в определената ниша и монтирайте рамката отвън. Безопасно фиксирайте конструкцията, като я фиксирате към стената.

5

Ако смятате да поставите микровълновата на рафта, направете рафта с няколко сантиметра по-къс, така че да не достига до стената, или пробийте дупки в него. По този начин ще получите добра вентилационна междина, невидима отвън.