Logo decormyyhome.com

Как да го измиете ръчно

Как да го измиете ръчно
Как да го измиете ръчно

Видео: Remove unwanted hair permanently at home in 3 days with Lemon Home remedy / facial hair removal mask 2024, Юли

Видео: Remove unwanted hair permanently at home in 3 days with Lemon Home remedy / facial hair removal mask 2024, Юли
Anonim

Въпреки факта, че пералнята е влязла здраво в живота на съвременния човек, често по една или друга причина е необходимо да го измиете ръчно. Познаването на някои от правилата на този процес ще постигне желания резултат и ще улесни работата ви.

Image

Ще ви трябва

  • - леген, вана, баня;

  • - прах за пране;

  • - прахообразен бустер;

  • - белина;

  • - вода;

  • - специални перилни препарати.

Инструкция за употреба

1

Сортирайте прането. Препоръчително е преди всичко да измиете продукти от бяла тъкан, а след това и от цветни.

2

Напълнете банята (баня или леген) с необходимото количество топла или топла вода. Температурата зависи от предметите, които миете. Обикновено тя е посочена на етикета на дрехите. Освен това модерните прахове позволяват измиване при ниски температури. Например, ако миете коприна при 60 градуса, тъканта ще се свие и продуктът ще стане неизползваем.

3

Изсипете почистващия препарат за миене на ръце във вода и го разтворете старателно. Ако прането е много мръсно, добавете подобрител за прах или белина. Количеството на тези продукти зависи от вида плат, степента на замърсяване, температурата на водата и е посочено на опаковката.

4

За да измиете петна върху цветни дрехи, използвайте специални инструменти, следвайки инструкциите. В допълнение, съвременният пазар предлага широка гама от такива концентрати, за да запази цвета на тъканта по време на пране.

5

Сложете прането във вода, ако е необходимо, накиснете го за 1-2 часа. След като изтече времето, започнете да миете продуктите с ръце, като обръщате специално внимание на най-замърсените места. Измийте измитото пране и го сгънете в леген.

6

Изплакнете дрехите под течаща вода или във вана. Ако сте избрали последното, тогава извършете процедурата поне 3 пъти. След последното изплакване водата трябва да е чиста, без примеси.

7

Закачете пресованото пране да изсъхне, след като избършете въжето (жицата) с влажна кърпа.

Обърнете внимание

За да се предотвратят заболявания на пикочно-половата система, експертите препоръчват да се мие бельо с сапун за пране.

Полезни съвети

Спалното бельо след измиване може да бъде синьо и нагънато.

Ръчно измиване.