Logo decormyyhome.com

Как да възстановим амортисьорите на пералня

Как да възстановим амортисьорите на пералня
Как да възстановим амортисьорите на пералня

Съдържание:

Видео: Ремонт на износени амортисьори на автоматична пералня Panasonic NA-16VX1 2024, Юли

Видео: Ремонт на износени амортисьори на автоматична пералня Panasonic NA-16VX1 2024, Юли
Anonim

Амортисьорите в пералнята пречат на устройството да вибрира по време на пране и въртене. И ако домакинските уреди започнаха да скачат по време на работа, тогава е време да проверите амортисьорите: да ги поправите или подмените.

Image

Има няколко причини амортисьорите на пералнята да се счупят. Първо, това може да се дължи на неправилно транспортиране или дефектни части. Второ, проблемът възниква поради повреда на пръта, който държи амортисьора. Трето, ако машината е започнала да скача след продължителна употреба, това означава, че уплътненията са износени.

Проблемите с амортисьорите могат да се забележат още преди отварянето на конструкцията. Достатъчно е да обърнете внимание на нейната работа. Ако по време на миене скърца и скача по време на цикъла на въртене, именно тези детайли са се счупили.

Как да проверите амортисьорите

Преди да мислите за възстановяване или подмяна, проверете амортисьорите на пералнята. Това може да се направи независимо у дома. Първо развийте винтовете и махнете капака на устройството. След това натиснете силно резервоара отгоре, за да го спуснете, и след това го освободете рязко. Ако частта веднага е на мястото си, амортисьорите са обслужващи, а ако резервоарът не спира да се люлее, трябва да направите ремонт.

Как да намерите амортисьори в пералня

Преди да ремонтирате амортисьора в пералнята със собствените си ръце, трябва да намерите тези части. Те могат да бъдат от различни страни, това зависи от модела на устройството.

Първо свалете капака, като развиете всички болтове, след това извадете долния пластмасов панел и контейнер за прах, изключете горния панел и внимателно поставете отстрани. Важно е да се гарантира, че всички проводници са непокътнати и няма допълнителни проблеми при свързването към контролния модул.

След това трябва да извадите маншета и да го поставите в барабана. За да направите това, просто разкачете металната скоба. За да намерите амортисьорите на пералнята, ще трябва да премахнете предната част на конструкцията и развийте ключалките. След това под резервоара може да се намери счупена част.