Logo decormyyhome.com

Как да включите газовата печка

Как да включите газовата печка
Как да включите газовата печка

Видео: Как да използваме газова бутилка безопасно 2024, Юли

Видео: Как да използваме газова бутилка безопасно 2024, Юли
Anonim

Газовите печки са популярни и повсеместни. Предимствата им са очевидни - те бързо загряват чиниите по време на готвене, не изискват качеството им, могат да работят както от главен газ, така и от газови бутилки. За да използвате газовата печка беше безопасно, трябва да следвате правилата за нейното включване.

Image

Ще ви трябва

  • - инструкции за газовата печка;

  • - кибрит или специална запалка за печката.

Инструкция за употреба

1

Преди да включите газовата печка, уверете се, че проводимата тръба (известна още като маркуч за газ), която доставя вашата печка с газ, няма външни повреди, които биха могли да причинят навлизането на газ във въздуха. Проверете дали клапанът на тръбата за подаване на газ към вашата печка е напълно повдигнат. Ако на тръбата е монтиран сачмен клапан, който изключва подаването на газ, позицията му трябва да бъде успоредна на газовата тръба.

2

Определете кое реле отговаря на горелката, от която се нуждаете. Често, когато включите нова газова печка, е трудно да се ориентирате, тъй като на различни печки копчетата за захранване могат да съответстват на различни горелки. Обърнете внимание на обяснителната схема на съответствието на дръжките и горелките - обикновено тя се намира директно върху тялото на печката.

3

Ако вашата печка е снабдена с електрическо запалване, прочетете инструкциите за използване на тази функция. В зависимост от модела на плочата, тази система може да бъде реализирана по различни начини. Ако върху тялото на печката има специален бутон за електрическо запалване, за да запалите газта на печката, трябва да натиснете този бутон.

4

Тя ще даде кратък електрически заряд на всичките четири пръстена. Ще трябва само да завъртите релето, за да стартирате газта в една от горелките. Завъртете релето, като коригирате пламъка според нужния ви размер.

5

Ако няма отделно копче за запалване, но печката е оборудвана с тази функция, когато включите газа, включете релето преди да го включите. Електрическият разряд ще предизвика искра само в горелката, към която доставяте газ. Изчакайте огъня да запали и регулирайте размера на пламъка, като завъртите бавно релето.

6

Ако моделът на газовата печка няма функция за електрическо запалване, донесете запален кибрит или запалка към желаната горелка. В момента, когато запалващият пламък или искра от изпускането на запалката е близо до ръба на горелката, завъртете релето за подаване на газ. Щом избухне огънят, махнете ръката си от пламъка.

Обърнете внимание

Ако вашата печка има функция за контрол на газовата горелка, не пускайте релето веднага след пламък. Системата за контрол на газа реагира на температурата на котлона. Ако температурата не е достигнала определена стойност, т.е. горелката все още не е имала време да се загрее до правилната степен, системата за контрол на газа разглежда това като сигнал за спиране на подаването на газ към горелката. Препоръчва се да изчакате няколко секунди, преди да пуснете превключвателя за газ.

Безопасно използване на газова печка