Logo decormyyhome.com

Как да премахнете мазно петно ​​от тапета

Как да премахнете мазно петно ​​от тапета
Как да премахнете мазно петно ​​от тапета

Видео: Премахване на мухъл | Мисия Моят Дом 2024, Юли

Видео: Премахване на мухъл | Мисия Моят Дом 2024, Юли
Anonim

Проблемът с мазните петна по тапета се сблъсква с много. И не винаги този проблем може да бъде решен бързо, всичко зависи от вида на замърсяването и от вида на материала. Популярните съвети често се оказват на помощ в подобни ситуации. Те са прости и обикновено ефективни.

Image

Инструкция за употреба

1

Петната от грес върху винилови тапети са най-лесните за справяне. Текстурата им няма да позволи замърсяването да се абсорбира дълбоко и в повечето случаи е достатъчно само да го избършете с влажна кърпа. Запомнете: петното трябва да се обработва от ръбовете до центъра, за да не оставите излишни петна от водата. Ако петното върху виниловия тапет е по-дълбоко, сменете кърпата с твърда четка.

2

Можете да премахнете мазни петна от тапети с всякаква текстура с парче хляб. За целта разточете малка топка с диаметър 5-7 см от обикновен бял хляб.Внимателно я отпечатайте върху петното и я избършете с мръсотия, движейки се отгоре надолу. Ако е необходимо, откъснете резенчета хляб, който вече е абсорбирал мазнините. Повторете процедурата, докато повърхността е напълно почистена.

3

Термичен начин за премахване на мазни петна от тапети. За него ще ви трябва: тоалетна хартия, ютия. Загрейте малко ютията. Откъснете малко парче тоалетна хартия и го прикрепете към зоната на замърсяване. Изгладете хартията няколко пъти с ютия. Сега върху него можете да наблюдавате следи от мазнини. Повторете процедурата, докато цялата мазнина от тапета попие хартията. Запомнете: ако желязото се нагрява твърде много, тапетът може да започне да се оттегля, тъй като лепилото, върху което се държат, ще загуби своята функция.

4

Трудно отстраними петна от тапета могат да бъдат елиминирани с бензин. За това се нуждаете от: 1 супена лъжица зъбен прах (нишесте), ½ чаена лъжичка бензин. Смесете тези съставки и нанесете върху замърсената зона. Оставете сместа за 2-3 часа, докато бензинът напълно се изпари. След това използвайте твърда четка, за да почистите петното, движейки се от ръба към центъра. Ако този метод не помогне, опитайте да третирате замърсената зона с памучен тампон, потопен в бензин. Този метод се използва при спешни случаи, тъй като често след такава процедура тапетът губи яркостта и цвета си.

мазно петно ​​по тапета