Logo decormyyhome.com

Как да премахнете миризмата на риба

Как да премахнете миризмата на риба
Как да премахнете миризмата на риба

Видео: Съветите на Лео - как да премахнем миризмата на лук 2024, Септември

Видео: Съветите на Лео - как да премахнем миризмата на лук 2024, Септември
Anonim

Рибата е вкусен и здравословен продукт, който съдържа незаменими аминокиселини, но след нарязването и варенето всичко придобива характерна миризма, от която е трудно да се отървете. За да се справите с това възможно най-бързо, можете да използвате естествените средства, налични в домакинството.

Image

Ще ви трябва

  • - лимонов сок;

  • - трапезен оцет;

  • - сода;

  • - нишесте;

  • - сол;

  • - средство за отстраняване на петна;

  • - препарат за миене на съдове;

  • - препарат за миене на съдове на основата на хлор;

  • - гъба за миене на съдове;

  • - синтетичен детергент.

Инструкция за употреба

1

За да премахнете миризмата на риба от кожата на ръцете, ножовете, котлетите, чиниите, използвайте натурален лимонов сок или трапезен оцет. След нарязване, избършете всички предмети със сок или оцет, изцеден от лимон, оставете за 10 минути, изплакнете обилно под студена течаща вода с препарат, предназначен за съдове.

2

Можете да се отървете от миризмата на риба, ако използвате продукти на основата на хлор за почистване на кухненски прибори. Поставете един от специалните инструменти върху гъбата, старателно избършете съдовете, дъските за нарязване, изплакнете под течаща вода. По време на процедурата ръцете ви също ще престанат да имат характерна миризма на риба, ако извършите цялата работа без ръкавици. За да възстановите кожата на ръцете, щедро ги намажете с мастен крем, сложете памучни ръкавици за 30 минути.

3

Ако по време на готвене на риба сте оцветили кухненски кърпи, нещата, в които сте готвили, обработете всички места на замърсяване с картофено нишесте или поръсете със сол, сода. След 30 минути използвайте четката, за да премахнете продуктите, които сте използвали, накиснете продуктите в солена вода за 1 час, извадете, изплакнете и измийте по обичайния начин след определеното време.

4

Можете да премахнете миризмата и мръсотията от рибата достатъчно бързо, ако използвате средство за отстраняване на петна, например Vanish. Поставете каша върху замърсените места, добавете при измиване.

5

След като готвите рибата, миризмата не изчезва от стаята за дълго време, дори и да има качулка над печката. За да се справите с това възможно най-бързо, изсипете 1 супена лъжица 6% оцет в тигана, включете горелката за минимална топлина, оставете време да се изпари оцета и проветрете помещението със струя въздух.

Обърнете внимание

Преди да готвите риба, поръсете я с натурален лимонов сок, оставете за 30 минути и след това пристъпете към директно готвене. Този метод ще ви помогне да сведете до минимум миризмата и да придадете на рибата уникален пикантен вкус.