Logo decormyyhome.com

Как да премахнете миризмата на пот в обувките

Как да премахнете миризмата на пот в обувките
Как да премахнете миризмата на пот в обувките

Видео: Д-р Елмира Павлова: При гъбички по краката дезинфекцирайте обувките! 2024, Юли

Видео: Д-р Елмира Павлова: При гъбички по краката дезинфекцирайте обувките! 2024, Юли
Anonim

Особената миризма на пот в обувките е проблем, с който се сблъскват много хора. Причините за това заболяване са много: от гъбични кожни лезии до обувки с лошо качество.

Image

Ще ви трябва

  • - дъбова кора;

  • - активен въглен;

  • - ароматни масла;

  • - сода за чай.

Инструкция за употреба

1

За да започнете, потърсете помощ от специалист. Опитен лекар, внимателно изследвайки проблема ви, ще предпише необходимия курс на лечение. Често неприятната миризма на пот е потвърждение на гъбични кожни лезии.

2

За да избегнете този проблем, купете обувки, изработени от естествени материали. Често нискокачествените обувки могат да причинят специфична миризма.

3

Мийте редовно обувките си и ги подсушавайте добре. По правило бактериите се размножават във влажна среда. След като измиете обувките, ги избършете вътре с разтвор на водороден прекис. До сутринта миризмата на пот няма да остане следа.

4

Ако проблемът с неприятната миризма на пот при обувките възниква системно, вземайте специални вани 1-2 пъти седмично. За целта 2 супени лъжици дъбова кора се заливат с 1 литър вряла вода. Покрийте съда с бульона със стегнат капак. Налейте 1-2 литра топла вода в малка купа и добавете готовия продукт. Потопете краката си в купата. Внимавайте: водата не трябва да е прекалено гореща. След 15-20 минути избършете добре краката си с твърда хавлиена кърпа.

5

Активният въглен също ефективно премахва миризмата на пот в обувките. Смелете го до консистенция на прах. Вечер изсипете необходимото количество продукт във всяка обувка. Активният въглен абсорбира специфична миризма за една нощ. На сутринта внимателно разклатете остатъците от продукта. Активният въглен може да бъде заменен с обикновена сода за чай.

6

Вземете вани за крака, душове или вани, като използвате специални продукти от смес от ароматни масла. За да го приготвите, смесете в равни пропорции масла от евкалипт, градински чай и бор. Добавете получения продукт към вода. Повторете процедурата 1-2 пъти седмично. Също така с този инструмент можете да накиснете стелките на обувките си. За целта използвайте памучен тампон, за да нанесете смес от ароматни масла вътре в ботушите си.