Logo decormyyhome.com

Как да получите следа от желязото

Как да получите следа от желязото
Как да получите следа от желязото

Видео: Рецепты Из ничего за считанные минуты шикарная выпечка к чаю съедается мгновенно не остается следа 2024, Юли

Видео: Рецепты Из ничего за считанные минуты шикарная выпечка к чаю съедается мгновенно не остается следа 2024, Юли
Anonim

Колкото и да се успокоявате със стандартната дежурна фраза: „Е, това се случва с всички!“, Докато гледате пътеката за пушене на любимата си блуза, това не ви кара да се чувствате по-лесно. Дори да остане ръждиво кафяво петно ​​върху дълго търсеното пенсионно облекло, приятното също не е достатъчно. Можете да премахнете петна от ютията, ако използвате съветите по-долу.

Image

Инструкция за употреба

1

Най-лесният начин е да изхвърлите разваленото нещо или да го прехвърлите в редиците на гардероба „гараж и страна“. Но този съвет е очевиден и без него. Но да носите дрехи в оригиналния си вид ще бъде много по-трудно, но съвсем реално. За да премахнете петното от ютията, първо трябва да разберете от какъв материал е нещото и след това да извършите действия в зависимост от него.

2

Можете да се отървете от „ефекта на гладене“ върху леки тъкани от ленено бельо, като ги накисвате цяла нощ в леген в смес от кисело мляко (кефир) и вода. И на сутринта, просто опънете един. Леко кисела среда помага за неутрализиране на петна от тен.

3

На памучна тъкан можете да премахнете следата от желязото със слаб разтвор на белина. В стандартна чаша добавете няколко капки. След това незабавно и старателно изплакнете обработеното нещо.

4

Можете да премахнете петна от вискозна тъкан с помощта на мет. Вярно е, че този домакински продукт в домакинството не е съвсем често срещан.

5

Ако разваленият материал е комбинация от памук и синтетика, след това навлажнете тена с водороден пероксид. Ефектът от пероксида ще се увеличи, ако добавите към него няколко капки амоняк. Закачете елемента на слънчева светлина, докато изсъхне напълно веднага след обработката.

6

Избършете цветните предмети от смесената тъкан със слаб разтвор на боракс, след което ги окачете и на слънце. Измийте вещта след като изсъхне напълно, като предварително сте измили петното много внимателно.

7

Старият съвет с използването на лук за борба с дъбенето остава уместен. При „желязна катастрофа“ лъкът е като линейка. Трябва да се приложи незабавно. За да направите това, нарежете главата на лука наполовина и го втрийте в петното със силни движения. След такава обработка веднага измийте вещта старателно, в противен случай миризмата на лук ще остане върху дрехите ви дълго време.