Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петно ​​от масло от дрехите

Как да премахнете петно ​​от масло от дрехите
Как да премахнете петно ​​от масло от дрехите

Видео: УАУ - НСС: СУПЕР ЕФЕКТИВНО ЖЕЛЕ ПРОТИВ ПЕТНА 2024, Юли

Видео: УАУ - НСС: СУПЕР ЕФЕКТИВНО ЖЕЛЕ ПРОТИВ ПЕТНА 2024, Юли
Anonim

В живота често можете да засадите мазно петно ​​върху дрехи, мебели и плат. Характерът на петната може да бъде различен, най-често срещаните са петролните петна. Как да премахнете петролното масло, без да повредите структурата на тъканта - вероятно много домакини зададоха този въпрос. Не само хората, които имат деца, са изправени пред подобни проблеми. Често възрастните сами си създават дела. Всъщност премахването на петролното петно ​​е толкова лесно, колкото и засаждането му.

Image

Има много начини да премахнете петно ​​от масло. Първо трябва да определите дали е възможно да разтривате тъканта с твърди четки. Ако тъканта е много крехка и нишките могат да се счупят, по-добре е да не използвате агресивни методи за премахване на петна с четки. Помислете за най-ефективните начини за премахване на петна.

Първи метод: използвайте зъбен прах. Нанесете праха върху петното възможно най-бързо и оставете да изсъхне. След това, когато се образува коричка, внимателно изстържете праха.

Вторият метод: нанесете сол върху петното, няма голяма разлика, независимо дали е малка или голяма, можете да използвате и двата вида. Поръсете сол с тънък слой и веднага щом маслото се абсорбира в солта, разклатете и поръсете отново. Продължете подобни манипулации, докато мазнината не бъде отстранена. Този метод е много ефективен и най-важното - прост и удобен, тъй като солта може да се използва както на парти, така и на пикник, където няма други почистващи препарати.

Третият начин за премахване на петролното петно ​​е по-труден от предишните, но не по-малко ефективен. Подходящ е за премахване на петна от дрехи или тъкани, няма да помогне на мебелите. За да премахнете петна, ще ви трябва желязна и тоалетна хартия или хартиени салфетки. Необходимо е да поставите тъканта между хартията и да изгладите мястото. Трябва да гладите в максимален режим на желязо, няма нужда да се страхувате за тъканта, хартията не само ще абсорбира масло, но и ще предпази тъканта.

За да премахнете петролните петна от мебелите, можете да използвате бензин. За да направите това, покриваме зоната с петното с бяла кърпа, за предпочитане памук, и петното, напоено с бензин, с памучна вата. По-добре е, ако същото се направи и от другата страна на тъканта, но без да се повтаря процедурата, петното ще бъде отстранено. След това е необходимо да проветрите стаята и мебелите от силната миризма на бензин.

Добър начин за премахване на петна от масло е разтвор на глицерол и амоняк. Трябва да вземете 1 супена лъжица глицерин и 1 чаена лъжичка алкохол в чаша топла вода. Разбъркайте старателно и изсипете петното, така че да е в този разтвор. Накиснете за 15 минути и измийте елемента, докато мазнината изчезне.

Нишестето помага за премахване на петна от нишесте от растително масло. Напълнете петното с малък равномерен слой нишесте, покрийте с обикновена кърпа и изгладете с много гореща ютия. Сега заменете нишестето с ново, отново го покрийте с кърпа, желязо и повторете тези процедури, докато маслото се абсорбира напълно в нишестето.

Има и много химически продукти, които могат да премахнат мазно петно, можете да ги закупите в хардуерни магазини. Но най-простото такова вещество е препарат за миене на съдове, защото премахва мазнините от съдовете и ще се справи с тъканта. Ако не е възможно да премахнете петното или се страхувате да развалите нещата, тогава се свържете с химическо чистене. По професионален начин служителите ще могат да избавят нещото от петното, без да го повредят.