Logo decormyyhome.com

Как да нарисувате черно петно ​​върху бяло

Как да нарисувате черно петно ​​върху бяло
Как да нарисувате черно петно ​​върху бяло

Видео: Painting Flowers in Procreate with Digital Acrylic Paint | Painted Loose Florals Tutorial | Poppies 2024, Юли

Видео: Painting Flowers in Procreate with Digital Acrylic Paint | Painted Loose Florals Tutorial | Poppies 2024, Юли
Anonim

Може би всеки „късметлия“, който го сложи на покривка, празнична рокля, нова риза, тапицерия и т.н., се замисли как да премахне черно петно ​​от бяла тъкан. Универсално лекарство, за съжаление, все още не е изобретено. И много зависи от химичния състав на самото петно, продължителността на неговото съществуване и вида на тъканта.

Image

Ще ви трябва

  • - вода;

  • - средство за отстраняване на петна;

  • - четка;

  • - памучен тампон.

Инструкция за употреба

1

Започнете с определяне на възрастта и произхода на мястото. Не забравяйте, че колкото по-трудно е да се отървете от замърсяването, толкова по-възрастен е той. Опитайте се да почистите прясно петно ​​със сапун за пране или перилен препарат. Ако това не помогне, преминете към други, по-ефективни методи. Преди да използвате какъвто и да е мощен препарат за отстраняване на петна, опитайте го на малко парче плат. Това е необходимо, за да сте сигурни, че белината не корозира вашия продукт от петна до дупки.

2

Използвайте четка за почистване на продукта от прах и мръсотия и навлажнете кърпа около петното с вода. Това ще намали вероятността в близост до почистената зона да се образува „ореол“.

3

Поръсете малко количество нишесте върху областта на тъканта, която трябва да бъде обработена (тя има свойството да абсорбира замърсяване), след което използвайте тампон, навлажнен с разтворител за избелване. След това оставете тъканта да изсъхне малко и отстранете нишестето с четка.

4

За да премахнете битуминозните черни петна, използвайте аерозолен препарат за почистване, като автоматично почистващ препарат за битумни петна.

5

Опитайте се да премахнете петното от боята за коса с помощта на разтвор на хидросулфит (използвайте пропорцията: 1 чаена лъжичка на чаша вода) или амоняк и водороден пероксид. Загрейте разтвора до 60 °, след това навлажнете тампон в него и избършете петното в посока към средата от краищата. След това измийте продукта в сапунена топла вода и изплакнете обилно. Не почиствайте веднага петното от мръсотия, първо го оставете да изсъхне и след това го почистете със слаб разтвор на боракс. След това избършете със суха кърпа.

6

За да премахнете петна от мастило, използвайте разтвор на амоняк и сода за пиене (вземете 2 чаени лъжички сода и 1 чаена лъжичка алкохол в чаша вода) или лимонов сок (навлажнете памучен тампон със сок и нанесете върху петното. След това измийте почистената зона с вода и избършете с кърпа).

7

За да премахнете старите петна, използвайте затоплен лимонов сок и нещото трябва да се държи над тиган, в който кипи вода. В допълнение, опитайте да премахнете петното с помощта на разтвор от лимонов сок и водка (1: 1), след което избършете мястото, където е било оцветено, с парцал, предварително навлажнен в разтвора (вода и малко амоняк).