Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от восък от дрехите

Как да премахнете петна от восък от дрехите
Как да премахнете петна от восък от дрехите

Видео: УАУ - НСС: СУПЕР ЕФЕКТИВНО ЖЕЛЕ ПРОТИВ ПЕТНА 2024, Юли

Видео: УАУ - НСС: СУПЕР ЕФЕКТИВНО ЖЕЛЕ ПРОТИВ ПЕТНА 2024, Юли
Anonim

Празничните събития или вечерите при свещи могат да оставят много приятни спомени. Но малките петна по дрехите, килимите или покривките ще им добавят малко горчивина. За отстраняване на петна от восък, стеарин и парафин не се изискват специални химикали.

Image

Инструкция за употреба

1

Вземете мръсното нещо. Използвайте остър нож, за да изстържете слой парафин или стеарин.

2

Най-ефективният начин за премахване на петна от восък е да ги премахнете с помощта на горещо ютия. Разстелете петна върху дъската за гладене. Поставете салфетка на 2 слоя под петното. Поставете под него кърпа, така че восъкът да не премине върху дъската за гладене. Покрийте със салфетка и покрийте всичко с парче плат. Гладете хартията с гореща ютия. Препоръчва се да зададете температурата, посочена на етикета на вашия продукт.

3

Гладете петното, докато изчезне, като същевременно сменяте хартията възможно най-често. Ако петното е малко, използвайте нагрето острие на нож за маса вместо желязо или прикрепете лъжица, загрята във вряща вода. Петно от цветен восък, което оставя по-дълбок отпечатък, обработвайте както е описано няколко пъти. По-добре е да се лекувате с метилиран спирт.

4

Не за всички видове тъкани е подходящ методът с горещо желязо. Отстранете петна от восък върху плюш или кадифе с топъл алкохол или терпентин. Восъкът просто се разтваря в тях. От други тъкани, като коприна, петното може да се почисти с одеколон.

5

За да премахнете петна от восък или парафин върху килима, използвайте метод, подобен на премахването на петна от дрехи, тоест изгладете петната с гореща ютия с честа подмяна на салфетки или петна за хартия. Използвайте сешоар, за да разтопите восъка вместо ютията.

6

Бъдете търпеливи в случай на премахване на петна от восък със студ. За да замразите восъка, използвайте лед в торбичка, така че восъкът да не се намокри, когато ледът се стопи. Натрошете замразения восък и отстранете трохите на килима с прахосмукачка. Повторете процедурата няколко пъти.

7

Първо, внимателно изстържете петната от мебелите с нож, без да надраскате повърхността, горния слой восък. След това разтопете остатъка със сешоар и го потупете с абсорбираща хартия.

как да премахнете петна от восък върху дрехите