Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от свещи от дрехите

Как да премахнете петна от свещи от дрехите
Как да премахнете петна от свещи от дрехите

Видео: УАУ - НСС: СУПЕР ЕФЕКТИВНО ЖЕЛЕ ПРОТИВ ПЕТНА 2024, Юли

Видео: УАУ - НСС: СУПЕР ЕФЕКТИВНО ЖЕЛЕ ПРОТИВ ПЕТНА 2024, Юли
Anonim

Капки разтопен восък или парафин, веднъж върху дрехите, оставят петна, които изглеждат мазни на вид. На пръв поглед изглеждат упорити и трудно се измъкват, но това не е така, петна от свещи могат да бъдат елиминирани без следа.

Image

Ще ви трябва

Желязо, тънка памучна кърпа, хартиени кърпи или тоалетна хартия, бензин, терпентин, алкохол или ацетон, памучни тампони или пръчици, прах за пране.

Инструкция за употреба

1

Изчакайте 10-15 минути парафинът или восъкът да се втвърдят и втвърдят. Изстържете полупрозрачната плака от тъканта, като я изстържете с нокът, гърба на ножа, ръба на монетата или друг подобен предмет. Восъкът се разпада и се отдалечава от тъканта. След като изстържете твърдата маса, помнете внимателно мястото на замърсяване и след това намажете частиците, които са отпаднали с четка. На мястото на восъчната лепенка ще остане мазно петно.

2

Поставете хартиена кърпа, сгъната няколко пъти, или друг продукт, направен от бяла, добре абсорбираща хартия (кърпа за еднократна употреба, тоалетна хартия и др.) Под замърсената зона. Покрийте петното с тънка памучна кърпа и изгладете получения сандвич 3-4 пъти с топла ютия. Восъкът и парафинът се разтапят много лесно, а хартиената основа абсорбира замърсяването.

3

Сменете кърпата на чиста и отново гладете плата. Ако кърпата остана чиста - преминете към следващата стъпка, ако на хартията се виждат восъчни петна - сменете отново подложката и повторете операцията.

4

Леко забележимо петно ​​от петна ще остане върху тъканта: тя не изисква допълнителна обработка и лесно ще се отдели при пране с помощта на конвенционални почистващи препарати.

5

Ако тъканта не може да се глади, пепелявото от восък може да се отстрани с разтворители като терпентин, бензин, етилов алкохол или ацетон. Могат да се използват и средства за отстраняване на петна, върху опаковката на които е посочено, че те са предназначени за премахване на мазни петна.

6

След почистване на тъканта от восъчния филм нанесете разтворителя с памучен тампон или памучен тампон. За да предотвратите разпространението на петното, нанесете разтворител от краищата на петното до центъра и поставете хартиена кърпа или памучна кърпа под петното. Изчакайте 10-15 минути, след което измийте третираната зона. Ако е необходимо, повторете операцията отново.