Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от шоколад

Как да премахнете петна от шоколад
Как да премахнете петна от шоколад

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли
Anonim

За никого не е тайна, че всички деца много обичат шоколада. В тази връзка майките често трябва да се справят с петна от тази сладост по дрехите. Въпреки това, има няколко специфични прости правила, които лесно можете да разрешите да обработвате и елиминирате петна от шоколад дори върху бяло бельо. От своя страна, не забравяйте, че с такова замърсяване трябва да се работи възможно най-скоро. В края на краищата, колкото по-дълго прекарвате време за измиване, толкова по-трудно ще бъде да премахнете петното.

Image

Инструкция за употреба

1

Преди да приложите каквато и да е рецепта за почистване на дрехи (особено върху боядисани тъкани), първо я тествайте някъде от грешната страна, подгъва или в шева.

2

Когато отстранявате петна, трябва старателно да премахнете праха с четка, в противен случай след почистване може да се стигне до капки.

3

Отстранете петното от грешната страна на дрехата, поставете под нея лист хартия за измазване (можете да използвате хартиена кърпа) или малка дъска, която е покрита на няколко слоя с бяла кърпа.

4

Почистете петното с памучен тампон или мека бяла кърпа. Първо навлажнете с тампон зоната близо до мястото, след което постепенно се придвижвайте от ръба към средата. В този случай петното няма да се размие. Започнете да почиствате със слаб разтвор, като постепенно увеличавате концентрацията му.

5

За да приготвите решение, което ще ви помогне да се отървете от шоколадовите петна по дрехите, вземете 3 части денатуриран алкохол, 1 част амоняк. Смесете и нанесете двете съставки върху замърсяване. След това, след няколко секунди, изплакнете сместа със сапунена вода и изплакнете дрехите си.

6

Можете също да премахнете прясното петно, останало от шоколада, по друг начин: издърпайте замърсената част от дрехите върху купа и бавно изсипете студена вода на това място. Можете да търкате петното с пръсти от време на време. Ако не изчезне, след това накиснете кърпата с глицерин и след това изплакнете с вода.

7

Според народните методи, петна от шоколад могат да бъдат отстранени, като ги разтриете със смес от глицерин и яйчен жълтък. След това изплакнете предмета с топла вода и го гладете през влажна кърпа от грешната страна.

8

Петната от шоколад могат да бъдат отстранени от вълнени материали с помощта на бензинови сапуни. Навлажнете мястото на замърсяване с няколко капки такъв сапун и остържете с тъп нож. След това навлажнете кърпата отново със сапун и избършете с памучна вата, напоена с лек бензин.