Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от PVA лепило

Как да премахнете петна от PVA лепило
Как да премахнете петна от PVA лепило

Видео: Премахване на мухъл | Мисия Моят Дом 2024, Юли

Видео: Премахване на мухъл | Мисия Моят Дом 2024, Юли
Anonim

Неточното използване на PVA лепило може да образува петна по дрехите, тапицерията и килима. Те могат да бъдат премахнати по време на измиване. Но ако лепилото имаше време да изсъхне, за отстраняването му ще са необходими разтворители.

Image

Ще ви трябва

Течност за миене на съдове, столов оцет, бял спирт, рафиниран бензин, амоняк, трапезен оцет, желязо.

Инструкция за употреба

1

Обърнете дрехите, оцветени с лепило, на грешната страна. Изплакнете замърсената зона под поток топла вода, докато петното изчезне напълно. Ако остане следа, използвайте сапун за пране или препарат за миене на съдове. Намажете оцветената зона и разтрийте със стара четка за зъби. Изплакнете тъканта и измийте както обикновено.

2

Опитайте да премахнете петното от лепило, както следва. Опаковайте замърсените дрехи в найлонов плик и поставете във фризера. Изчакайте 30-40 минути и внимателно изстържете лепилото с остър предмет, за да не развалите нещата напълно. Избършете петна с памучен или марлен тампон, потопен в 10% разтвор на амоняк. След приключване на процедурата изплакнете тъканта в течаща вода и измийте както обикновено.

3

Старото петно ​​от лепило може да се отстрани с трапезен оцет. Избършете замърсената зона с памучен тампон, навлажнен в продукта и изчакайте известно време. Лепилото трябва да се отдалечи от тъканта с тънък филм. Когато дрехите са чисти, измийте ги с високо активна пудра.

4

Петната от PVA лепило от стъклени повърхности могат да бъдат почистени с рафиниран бензин - той се продава в хардуерни магазини. Навлажнете памучна подложка в разтворител и обработете следите от лепило. Избършете чашата с влажна кърпа и полирайте с кърпа от микрофибър.

5

Ако капка лепило попадне върху килима или тапицерията, вземете бял спирт или какъвто и да е разтворител. Тествайте продукта преди употреба. В някои случаи разтворителят може да повреди мрежата. Нанесете няколко капки течност върху незабележимо място и изчакайте 5 минути. Ако тъканта не промени цвета си, продължете да почиствате. Навлажнете памучна подложка в разтворител и нанесете върху замърсена зона. Оставете за 10 минути. След това избършете петното с влажна гъба от пяна.

6

Старите петна по килима могат да бъдат премахнати с помощта на парна ютия. Насочете пара на замърсена зона. След няколко минути почистете килима с влажна кърпа или четка.