Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от червило

Как да премахнете петна от червило
Как да премахнете петна от червило

Видео: НАНЕСЕТЕ КАРТОФИТЕ ВЪРХУ ЛИЦЕТО СИ ПО ТОЗИ НАЧИН ЗА ПОРЦЕЛАНОВА КОЖА, СУПЕР ЕФЕКТ! 2024, Юли

Видео: НАНЕСЕТЕ КАРТОФИТЕ ВЪРХУ ЛИЦЕТО СИ ПО ТОЗИ НАЧИН ЗА ПОРЦЕЛАНОВА КОЖА, СУПЕР ЕФЕКТ! 2024, Юли
Anonim

За упорити петна е напълно възможно да включите петно ​​от червило. Такова замърсяване има мастна основа, поради което по правило не е възможно да се отстрани по обичайния начин. За да се справите с петно ​​от червило, народните средства ще помогнат.

Image

Инструкция за употреба

1

Преди да започнете да премахвате петното, внимателно прочетете информацията на етикета на дрехите. След това опитайте да премахнете замърсяването с средство за отстраняване на петна, което не съдържа хлор. Поставете го върху оцветеното място и оставете за няколко минути. След това измийте предмета по обичайния начин.

2

Ако петното от червило не е отстранено, използвайте средство за отстраняване на грим или тоник за лице на база алкохол. Навлажнете памучен тампон в един от тези продукти и внимателно разтрийте замърсената зона с него, след което измийте замърсените дрехи.

3

Пригответе кашата от сода за хляб и лимонов сок и я нанесете върху петното. Оставете за няколко минути, след което измийте предмета в пералнята. Ако петното не се почисти напълно, навлажнете го с оцетна киселина или топъл глицерин и измийте отново.

4

Напълнете петното от червило с течност за миене на съдове, течен сапун или шампоан. Внимателно го разтрийте с четка за зъби. След това заменете замърсеното място под поток студена вода и след това изпратете нещата в пералнята. Вместо течен сапун можете да разтриете петното с твърд бебешки сапун, да оставите 30-40 минути, след което да измиете по обичайния начин.

5

Опитайте да се отървете от петното с амоняк. Навлажнете памучен тампон с него и нанесете върху петното, докато стане мокро. Ще са необходими няколко памучни тампона, тъй като те ще останат частици от червило от място. След това разтрийте мръсотията с чист тампон и измийте замърсения предмет.

6

Поставете хартиена кърпа на хоризонтална повърхност, поставете замърсения предмет отгоре с петното надолу. След това накиснете памучна подложка в алкохол и нанесете върху петното, като смените хартията няколко пъти. След това, не забравяйте да измиете продукта. Петното от червило може да се отстрани само в студена вода.

Как да измиете червило