Logo decormyyhome.com

Как да донесем червени мравки

Как да донесем червени мравки
Как да донесем червени мравки

Видео: Червени горски мравки 2024, Юли

Видео: Червени горски мравки 2024, Юли
Anonim

Мравките живеят в големи колонии и щом влязат в къщата, те не желаят да я напуснат. Матката на мравките доминира в голямото им семейство, което снася яйца, а много работни мравки го осигуряват и ларвите с храна. В търсене на храна насекомите могат да изминат дълъг път от гнездото, маркирайки своя маршрут. В апартаментите, пълзещи напред и назад от боклук в захарна купа, мравките са преносители на микроби и опасни болести.

Image

Инструкция за употреба

1

Погледнете по-отблизо къде най-често отиват мравките. Намерете гнездото, центърът на техния живот, където се намира кралицата на мравките. Женската прилича на голям бъг. Тя никога не напуска скривалището си. Извадете го от гнездото и никой няма да възпроизведе нови работници. И няма да има кой да храни работниците и те ще си тръгнат сами.

2

На практика намирането на гнездо не е толкова лесно. След като сте намерили дупка от мравки, не бързайте да откъсвате паркет или плочки, пътят на мравките може да бъде дълъг. Възползвайте се от факта, че работниците изхранват цялата колония, отравят женската с отровна храна. Смесете чаена лъжичка борна киселина с чаена лъжичка захар или мед. Разрежда се с малко вода. Изсипете на капки пътеките на мравка на капки с този разтвор. Докато изсъхва, копайте в нови порции от отровата. Малко по малко мравките ще отровят себе си, матката и ларвите. Ако в къщата има деца или домашни любимци, уверете се, че те не ядат това решение.

3

Вземете 3 картофа, 3 яйца, 1 чаена лъжичка захар, 1 торбичка борна киселина. Сварете картофите и яйцата, обелете ги още горещи. Разбийте картофите и жълтъците, добавете захар и борна киселина. Навийте малки топчета и ги поставете в претъпкани места. Според рецептата извършете тази операция в началото на намаляващата луна, след което повторете след 10 дни. През цялото това време внимателно наблюдавайте, че мравките нямат какво да пият.

4

Смесете 2 супени лъжици кайма и половин чаена лъжичка борна киселина. Разпределете сместа на места, където са се натрупали насекоми.

5

Мравките не обичат остри миризми. Обработвайте пътеките, по които вървят, с чесън или лимонов сок. Поръсете ситно нарязан пресен магданоз или смлян.

6

Използвайте професионални получатели срещу насекоми или се обадете в санитарна епидемиологична станция.

7

Пазете апартамента си чист. На масата и на пода не трябва да има трохи. Извадете кошчето веднага щом се напълни. Дръжте бурканите със зърнени храни, захар и други насипни храни плътно затворени.

червени мравки у дома