Logo decormyyhome.com

Как да получите гваш от дрехи

Как да получите гваш от дрехи
Как да получите гваш от дрехи

Съдържание:

Видео: Дънкови идеи за рокли. А също и преправяне на стари дънки в нови рокли. Пачуърк, сам 2024, Юли

Видео: Дънкови идеи за рокли. А също и преправяне на стари дънки в нови рокли. Пачуърк, сам 2024, Юли
Anonim

Ако върху дрехите се появят петна от гваш, това не означава, че ще трябва да изхвърлите любимото си нещо. Има много начини, които помагат за премахване на петна от боя. Ще трябва да положите малко повече усилия, но резултатът ще ви зарадва.

Image

Вие сте тези щастливи родители, чието дете в бъдеще ще стане известен художник? Тогава често сте попадали на петна от боя на най-неочакваните места - тапети, мебели, нова рокля. Gouache присъства и върху всяко облекло на вашето бебе. Измийте го върху бяла тениска или нови дънки не е толкова просто, но е възможно.

Как да измиете гваш от дрехи

Ако следвате правилата за измиване, тогава можете да се отървете от гваш без следа. Тъй като съставът му е доста плътен и разяждащ, ще трябва да опитате. Тъй като изсъхва, изсветлява и ако се нанесе твърде гъсто, боята може дори да се напука.

Но колкото по-рано забележите петна по дрехите, толкова повече са шансовете да се отървете от тях. Трябва да действате в ред.

Намокрете мястото със студена вода и обилно със сапун и вода. Изчакайте няколко минути и изплакнете дрехите си. Ако петното не изчезне, ще трябва да потърсите друга опция.

Смесете амоняк и глицерин. Разстелете петно ​​с този разтвор и оставете за 30-40 минути. След това го измийте ръчно със сапун за пране или в пералнята, като използвате собствен препарат.

Можете също така да използвате концентриран и висококачествен препарат за миене на съдове. В този случай продължете по абсолютно същия начин, както в предишната версия.