Logo decormyyhome.com

Как да нарисувате мастило върху тапета

Как да нарисувате мастило върху тапета
Как да нарисувате мастило върху тапета

Видео: Aqua Doodle Вълшебен тапет от http://www.bebe-best.com 2024, Септември

Видео: Aqua Doodle Вълшебен тапет от http://www.bebe-best.com 2024, Септември
Anonim

Ако къщата ви започна да се украсява с рисунки върху тапета, не се разстройвайте и започнете ремонти. Опитайте се да премахнете следи от мастило с помощта на импровизирани средства.

Image

Ще ви трябва

Сода за хляб, амоняк, водороден пероксид, глицерин, калиев перманганат, оцетна киселина, Доместос, денатуриран алкохол, лимонена киселина, оксалова киселина, лимонов сок.

Инструкция за употреба

1

Разбъркайте сода и амоняк в съотношение 2: 1 в чаша вода. Намокрете памучна подложка в получения разтвор и внимателно обработете мастиленото петно, без да използвате сила.

2

Можете да премахнете петна от мастило от леки тъкани тапети със следния състав. Вземете 1 чаена лъжичка водороден пероксид и амоняк в 250 мл вода. Третирайте замърсената зона от краищата до центъра. За да почистите цветния тапет, смесете 2 чаени лъжички глицерин и 5 чаени лъжички амоняк.

3

Кристалите на калиев перманганат се разтварят в 70% оцетна киселина, така че да се получи наситен цветен разтвор. Потопете тънка четка или памучен тампон в течността и избършете повредената зона. Ако петна останат след изчезването на петното, използвайте водороден пероксид.

4

За да премахнете следи от химикалки, подгответе следното решение. Разбъркайте 10 g лимонена и оксалова киселина в 100 ml вода. Намокрете памучна подложка в получения разтвор и прикрепете към замърсената зона на тапета. След известно време петното ще изчезне.

5

В някои случаи помагат съвременни инструменти като Domestos. Намокрете памучен тампон в препарата и внимателно избършете замърсените места на тапета. Преди употреба проверете действието на белина в незабележимо място.

6

За да премахнете химикалката, използвайте денатуриран алкохол. Прикрепете памучна подложка, напоена с разтваряне към тапета. Оставете за няколко минути и почистете. Повторете процедурата, ако е необходимо.

7

Ако няма химикали под ръка, използвайте народни рецепти. Изстискайте сока на половин лимон. Потопете памучен тампон в течността и го нанесете върху замърсените участъци на стената за няколко минути. След това измийте петното с влажна гъба от пяна. Освен това узрелият доматен сок или врящото мляко могат да се справят с петна от мастило.