Logo decormyyhome.com

Как да отглеждаме зелен лук без земя

Как да отглеждаме зелен лук без земя
Как да отглеждаме зелен лук без земя

Видео: № 147 МНОГОЕТАЖЕН И МНОГОГОДИШЕН ВЕЧНО ЗЕЛЕН ЛУК 2024, Юли

Видео: № 147 МНОГОЕТАЖЕН И МНОГОГОДИШЕН ВЕЧНО ЗЕЛЕН ЛУК 2024, Юли
Anonim

Принуждаването на зелен лук у дома без земя е доста лесно. Познавайки основните методи за отглеждане на лук без почва, можете да получите много сочни и богати на витамини зелени 10-14 дни след засаждането. Основното предимство на такива методи за засаждане е, че получавате чиста зеленина, без земя и пясък.

Image

Има няколко метода за засаждане без земя, които опитните градинари познават. За всички методи вместо почвената смес се използва специфичен субстрат, "заместител на почвата". Помислете за два заместителя: дървени стърготини и тоалетна хартия. Върху тях можем да отглеждаме лук с височина 30-35 cm.

Правила за отглеждане на зелен лук в подвижна градина:

· Изберете лък с диаметър 2-4 cm.

· Можете да отглеждате всякакъв сорт, зима, лято. Можете да изберете лукови комплекти.

· Преди засаждането лукът трябва да бъде избран и внимателно подрязан на сухо лук.

· Лукът трябва да бъде засаден по "мостов" начин, тоест много близо един до друг.

Първият начин за отглеждане на лук без почва е да се отглежда в дървени стърготини. Можете да отглеждате лук в кутия, контейнер или в найлонов плик. Това се нарича подвижно легло. Дървесината може да се приема всякакви (дървесина, иглолистни дървета или други). Редът на дестилация в дървени стърготини е следният:

1. Първо трябва да подготвите дървени стърготини. За да направите това, те се заливат с вряла вода и се оставят да се охладят до стайна температура. Дървесината трябва да се навлажнява, но да не се плува във вода.

2. След това в избран контейнер например, навлажнена дървени стърготини 1-2 см се поставя в пластмасов контейнер.

3. Луковиците се засаждат в плътни редове, леко заровени в дървени стърготини.

4. Инсталирайте подвижното легло на топло място без течения.

5. Овлажнявайте дървените стърготини 1-2 пъти седмично, в зависимост от температурата на въздуха в апартамента.

На Съвета. Ако няма подходящ контейнер, тогава можете да засадите лука върху перата директно в найлонов плик. Само в този случай торбата трябва да бъде вързана и стърготините да не се навлажнят допълнително, докато торбата е вързана. Вътре в пакета се формира микроклимат на парникови газове. Ако зелените са почивали отгоре на торбата, тогава можете да го развържете и да отглеждате зелен лук в отворена торба. В този случай обаче е необходимо периодично да навлажнете дървените стърготини.

Вторият начин на отглеждане без земя е възможността да се използва тоалетна хартия вместо почва. Цялата технология е същата като при дървени стърготини, като единствената разлика е, че вместо тях използват навлажнена тоалетна хартия, поставена на дъното на контейнера на няколко слоя. В този случай зеленият лук може да се отглежда и в найлонов плик или контейнер.

Зелен лук