Logo decormyyhome.com

Как да отглеждаме горчиви краставици

Как да отглеждаме горчиви краставици
Как да отглеждаме горчиви краставици

Съдържание:

Видео: Краставици.Слагане на мрежа + съвети за отглеждане . 2024, Септември

Видео: Краставици.Слагане на мрежа + съвети за отглеждане . 2024, Септември
Anonim

За да отглеждате наистина вкусни и здравословни зеленчуци на вашия сайт, ще трябва да направите много работа. Но си струва: доброто хранене ще осигури ненарушимо здраве за цялото семейство.

Image

В летните горещини е много приятно да ядете салата от прясно набрани краставици от градината. Едва ли е възможно да се намери градина, където не биха се отглеждали. С добра грижа можете да получите краставици с доста приятен вкус, но те също могат да растат, така че да не могат да се приемат в устата поради силна горчивина.

Защо краставиците стават горчиви

Краставицата придава горчивина на куркубитацин, специално вещество, чийто вид показва, че условията за развитие и растеж на растенията са изключително неблагоприятни, а самите краставици нямат минерали, светлина и влага.

Кукурбитацинът се натрупва най-вече на онези места, където е прикрепено стъблото, и в обелката около това място. Можете да смекчите малко горчивия вкус, ако нарежете хвоите и обелите краставиците. Този метод може да се използва, ако краставиците трябва да се консумират сурови. Ако направите заготовки от такива краставици, тогава куркубитацинът оставя по време на самата обработка.

Намаляването на горчивината на краставиците по този начин е перфектно като спешна мярка. Но е много по-добре да се опитате да осигурите на краставиците такива условия на зреене, при които те ще имат добър вкус.

Как да отглеждаме краставици без горчивина

Кукурбитацинът има противотуморен ефект, така че не бива да се изключва напълно и от храната. Той се намира във всички краставици, но те започват да се горчи, само когато концентрацията му в плода е твърде висока. Съдържанието му може да се промени при продължително охлаждане, рязка промяна в температурата на въздуха, неравномерно напояване, както и когато се използва студена вода за напояване. Тоест появата на горчивина винаги се появява след всеки стрес за растенията.

Трябва да се опитаме да минимизираме подобни изненади. Поливане на краставици, за да се произведе в топло, сухо време, водата трябва да е топла. В горещината е по-добре да поливате в малки дози, около веднъж на три дни. Овлажнявайте почвата за получаване на 10 см. След време трябва да се извърши разхлабването на краставиците. Събирайки плодовете, не можете да завъртите миглите.

Краставиците не обичат пресен оборски тор - при хранене е по-добре да използвате калций, калиев нитрат. Способен е да намали съдържанието на куркубитацин в азот на краставици. Все още можете да укрепите собствената си имунна система от краставици, за които се използват пръскачки "новосил", "епин-екстра" и др.

Най-малко горчивина има в краставиците, отглеждани в открита земя на богати на азот почви. Леко засенчване и влажност от около 60% ще се възползват и забавят образуването на кукурбитацин. В младите растения концентрацията на веществото е много по-ниска, отколкото в по-старите.

Свързана статия

Защо краставиците са празни вътре