Logo decormyyhome.com

Как една орхидея произвежда цветно стъбло

Как една орхидея произвежда цветно стъбло
Как една орхидея произвежда цветно стъбло

Видео: Primitive Yucca Quiver for Arrows and Other Tools 2024, Юли

Видео: Primitive Yucca Quiver for Arrows and Other Tools 2024, Юли
Anonim

Най-красивото нещо в закритата орхидея е нейният цъфтеж. Всеки собственик на орхидея с нетърпение очаква щастлив момент, когато растението започне да произвежда дръжка, за да се наслаждава на изяществото и изяществото на цветята на пеперудите на орхидеята.

Image

Инструкция за употреба

1

Цъфтежът на орхидеята може да продължи до четири месеца. Особено големи екземпляри произвеждат не една дръжка, а три или дори четири. И на всяка от тях има много пъпки, които постепенно, ден след ден, се отварят и се превръщат в красиви цветя. Какви условия трябва да се спазват, за да може орхидеята да произведе максимален брой дръжки, а цъфтежът е изобилен и дълъг?

2

С няколко трика можете да накарате орхидеята да освободи цветно стъбло и да цъфти. Решаващата роля играе режимът на поливане на растението. През годината трябва да поливате орхидеята само след като корените напълно изсъхнат. През есента и зимата интервалът между напояването трябва да бъде по-дълъг, през пролетта и лятото - по-малък. За да стимулирате цъфтежа, достатъчно е рязко да увеличите интервалите между напояването. Ако искате да вземете цветно стъбло през зимата - за една седмица, през лятото - за 4 дни.

3

По време на създаването на ефекта на изкуствената „суша“ не се извършва само поливане, но и пръскане, а подхранването също е изключено. Здравото растение се нуждае само от месец, за да се настрои в такива условия, за да цъфти и да произведе цветно стъбло.

4

След като цветното стъбло напусне, режимът на напояване се променя на нормален и на растението се дава горната превръзка. Ако цветното стъбло се появи през зимата или есента, растението се нуждае от осветление за успешен цъфтеж. Има смисъл само да се стимулира цъфтежа при силни и здрави растения. По-добре е да дадете време на болни, отслабени орхидеи, за да натрупат сила.

5

Ако орхидеята не иска да произведе баничка повече от година, тогава няма достатъчно светлина, за да се събуди цветните пъпки. Също така вероятността за цъфтеж се намалява, когато съдържанието на орхидеи е при температура над + 25 ° С, най-благоприятната температура за орхидея е + 20-22 ° С. Пренасищането с торове, особено с азот, също забавя процеса на излизане на стъблото. Стимулирайки цъфтежа на орхидеите, е по-добре да правите това веднъж годишно - през зимата. Препоръчително е да откажете летния цъфтеж, за да не отслабите растението. И ако орхидеята едновременно произвежда дръжка и ново листо, трябва да оставите растението независимо да избере какво предпочита да развива.

Обърнете внимание

Характеристика на орхидеите е, че пъпките се засаждат с растежа на дръжката.

Полезни съвети

Трябва да се помни, че орхидеите нямат ясно изразен период на сън. Възрастното растение може да цъфти два пъти годишно или може да не цъфти дори веднъж, ако поради липсата на период на сън няма време да натрупа сила, да изгради нови въздушни корени и листна маса.