Logo decormyyhome.com

Как да изхвърлите ненужни неща: методи за самоубеждение

Как да изхвърлите ненужни неща: методи за самоубеждение
Как да изхвърлите ненужни неща: методи за самоубеждение

Видео: Rachel Botsman: The case for collaborative consumption 2024, Август

Видео: Rachel Botsman: The case for collaborative consumption 2024, Август
Anonim

В почти всяка къща има стари неща. Някои от тях са наистина уникални и стойността им не е по договаряне. Но повечето от предметите, които отдавна сме спрели да използваме, са ненужен боклук, който претрупва пространството и създава различни неудобства. Трудно е да се носи като куфар без дръжка, но е жалко да го изхвърлиш! Нека се опитаме да мотивираме правилно да се експлоатираме - да се отървем от стари, остарели неща.

Image

Погрижете се за здравето си

Някои стари неща са вредни за здравето: те натрупват много прах (меки играчки с различни размери, дълго носени дрехи), служат като източник на разпространението на молци и други насекоми (стари вълнени палта и кожени изделия), отделят токсични вещества (аудио и видео касети; отдавна са счупени Видеокасетофоните и касетите все още се съхраняват на рафтовете). Именно тези неща трябва да бъдат изхвърлени първо.

Пощадете силите и нервите си

Често се случва, като започнем да почистваме, преместваме стари неща от място на място, поставяме ги в чисти купчини и купчини и тогава тези развалини пречат да намерим това, от което наистина се нуждаем. Ядосваме се, разстройваме се, разпръскваме всичко, което сами сме издигнали, а след това го натъпкваме напред-назад. Освен това, така или иначе трябва да се грижите за ненужни неща - измийте, прахосмукайте, измийте, което отнема нашето време и енергия. Сортирайте всички неща по тези, които понякога използвате, и тези, които не сте пипани поне една година, и за начало ги поставете на различни места.

Направете място за настоящето

Старите неща ни свързват много с миналото. В крайна сметка, за всяка блуза, която витае в килера отдавна, можете да си припомните историята си - романтична среща, първи работен ден, извлечение от болницата

и т.н. и т.н. Но по този начин натрупвайки предмети и от своя страна емоциите от миналото, днес не можете да забележите! Ако тези емоции са ви много скъпи, можете да използвате следния съвет: изрежете по един или няколко квадратни парчета с еднакъв размер от всеки текстилен продукт и след това шийте възглавница в стил пачуърк - ще получите стилен и компактен аксесоар, който е възможно най-богат с информация за вашето минало живот; Ще разгледате всеки малък площад и ще си припомните приятни събития! Снимките и слайдовете се изпрашват в огромни количества по рафтовете, тяхното качество може да се подобри (!), Като се използват компютърни програми и се съхраняват на CD или други електронни носители. Използвайте въображението си, за да сведете до минимум вашите блокажи до добра употреба.

Лекувайте нуждаещите се

Ако нещата, от които не се нуждаете, не са загубили своята функционалност и имат приличен външен вид, дайте ги на този, който може да се нуждае от тях и ще ви бъде много благодарен. И можете да продавате тези неща през интернет, като по този начин създавате източник на допълнителен доход.