Logo decormyyhome.com

Как да си направим животинска кожа

Как да си направим животинска кожа
Как да си направим животинска кожа

Видео: Вижте го без изтриване! Вижте как се прави животинска кожа във фабриката. 2024, Юли

Видео: Вижте го без изтриване! Вижте как се прави животинска кожа във фабриката. 2024, Юли
Anonim

Професионалното обличане на кожата у дома не работи, тъй като е трудно да се набавят всички съставки и няма как да се съобразите с технологичния процес. Но правенето на малки кожи не е трудно.

Image

Инструкция за употреба

1

Кожите трябва да бъдат отрязани, премахвайки главите и опашките, премахвайки мазнините и месото от кожата отвътре. За всички разтвори се вземат средно 3 литра вода за всяка кожа. Разтворът е необходим за накисване на кожата, той се приготвя в специален контейнер. Водата трябва да се доведе до температура около 30 градуса и да се уверите, че температурата не пада по време на целия процес на превръзка. На първо място, водата се излива във водата, на 1 литър 50 грама, разбъркайте старателно. Трябва също така да добавите антисептик към водата: формалин или натриев силикофлуорид, 1 грам на литър вода. Кожите се слагат в тази вана, като се разбъркват около веднъж на 2-3 часа. Те държат кожи там от 12 до 20 часа. За да поддържа температурата, контейнерът може да бъде изолиран.

2

Изсушени кожи, извадени от разтвора, поставете кожената страна надолу върху равна повърхност и старателно почистете останалите ножни и мускулни филми с нож или специален стъргалка. Когато почиствате кожата, трябва да се придвижите от рубеца към главата, в противен случай има голяма вероятност от разкъсване на кожата. След това кожите се измиват старателно в топла вода с добавяне на какъвто и да е детергент, измиват се в голямо количество течаща вода.

3

След това се приготвя друг разтвор, като се добавят 50 g сол на литър, 7 g / l оцетна киселина (или хранителен оцет 800 ml / l). Кожите се слагат в този разтвор и се разбъркват старателно в продължение на един час. След това кожите на женските се оставят за период от 24 часа, за 35 часа - кожите на мъжките, като периодично се смесват старателно около веднъж на час. След края на времето за накисване разтворът се изцежда от контейнера и кожите се оставят да отлежат в него за един ден. След това кожите се отстраняват и се прецеждат, започвайки да се подготвят за дъбене.

4

За дъбене водата се нагрява до 35 градуса, добавяйки соли от 50 g / l. Кожите се оставят в разтвор за един час. След това се добавя сух хром за дъбене със скорост 9 g / l. За да го добавите се разделя на две части и се разтваря в три части гореща вода. След като добавите първата порция към кожите, разбъркайте интензивно в продължение на 5 минути, след това периодично в продължение на един час. След като измине час, добавете втората част и намесете още един час. Кожите в този разтвор остават за 12 часа. Контейнерът трябва да бъде изолиран, така че температурата на разтвора да не падне под 30 градуса.

5

След 12 часа накисване се приема сода в количество от 3-4 g / l разтвор. Разтваря се в 10 части гореща вода и се разделя на три равни части. Първият се излива в разтвора, разбърква се старателно и се оставя 2 часа, след това вторият се излива и също старателно се разбърква, а след още 2 часа се добавя третият и се изчаква още 2 часа. След това разтворът се изцежда и кожите отново остават в контейнера за един ден. След това всяка кожа се измива индивидуално с гореща вода и се изсушава без изсушаване на тел върху жица.

6

Когато кожите са напълно сухи, те се навлажняват с разтвор, в който се вземат 30 g сол и 1 g / l уротропин или сухо гориво на литър гореща вода. Навлажнените кожи са покрити с кюспе и оставени за един ден в това положение, с козината надолу. Те периодично се проверяват, навлажняват се със същия разтвор твърде сухи места твърде бързо. Ден по-късно кожите се омесват, опъват се в различни посоки, угояват се. Процесът на мазнини се извършва с помощта на специални пасти за кожени кожи и кожа, които се втриват в кожата с пяна от каучук. След пълно изсъхване кожите се смилат с пемза, шкурка или шлифовъчно колело.

Технология за производство на кожени животни