Logo decormyyhome.com

Как да изберем овлажнител за апартамент

Как да изберем овлажнител за апартамент
Как да изберем овлажнител за апартамент

Съдържание:

Видео: Подарявам си Сайта || Проектът за Апартамента е Готов! 2024, Юли

Видео: Подарявам си Сайта || Проектът за Апартамента е Готов! 2024, Юли
Anonim

Удобният микроклимат зависи от няколко параметъра, включително влажността в апартамента. За повишаване на влажността се използват климатични устройства с различни модификации. За да създадете желания микроклимат в стаята, трябва да изберете правилния овлажнител.

Image

Парен овлажнител

За да разберете кой овлажнител е по-добър, трябва да се запознаете с всички видове. Производителите произвеждат няколко вида овлажнители. Най-простата е парата, тя работи на принципа на отделяне на пара по време на процеса на кипене. Тялото на устройството е изработено от термопласт, имащ ниска топлопроводимост. Добрата машина е оборудвана с вграден хидростат и постоянни филтри. По време на работа е достатъчно периодично да промивате резервоара и да почиствате корпуса. Недостатъкът на овлажнителя е шумна работа, висока консумация на енергия (мощност 500 W), опасна - можете да се изгорите с гореща струя пара.

Традиционен овлажнител

Безопасен и консумира малко енергия (мощност до 60 вата) студен овлажнител или традиционен. Принципът на работа - филтър се спуска наполовина в резервоара за вода, през който водата се изпарява и с помощта на вентилатор овлажнява въздуха в къщата. Основното нещо е да не забравяте да добавите вода, своевременно да промиете резервоара. Производителността на такъв овлажнител е ниска, поддържа естествено ниво на влажност, изключва се прекомерното овлажняване на въздуха в апартамента.

Ултразвуков овлажнител

Ултразвуковият овлажнител за апартамент е най-модерният модел. Същността на работата е, че в устройството се поставя мембрана с висока честота на трептене, която превръща водата в студена пара. Можете да регулирате нивото на влажност, тя работи почти безшумно. Изберете овлажнител за детска стая или спалня, погледнете ултразвука. Недостатъкът е, че се нуждае от внимателна грижа, не можете да напълните твърда вода. За да омекотите водата, използвайте специални касети.