Logo decormyyhome.com

Как да изберем термос

Как да изберем термос
Как да изберем термос

Съдържание:

Видео: Выбираем термос - Все буде добре - Выпуск 498 - 18.11.14 - Все будет хорошо 2024, Юли

Видео: Выбираем термос - Все буде добре - Выпуск 498 - 18.11.14 - Все будет хорошо 2024, Юли
Anonim

Термосът е специален съд, който перфектно съхранява съдържанието си на топлина или студ. Термозите са незаменими в кампании, на пикници, дълги пътувания. Те се продават в магазини за спортни стоки или кухненски прибори, но правенето на правилен избор е по-трудно, тъй като некачественият термос е безполезен, той няма да поддържа правилно температурата и може да бъде течлив и краткотраен. Важно е също да вземете предвид целите си, тъй като има различни видове термоси за различни нужди.

Image

Видове термос

Има различни видове термози и преди да направите избор, трябва да определите вашите нужди. Помислете за ситуациите, в които ще трябва да използвате термос. За използване при пътувания или походи са необходими компактни, леки и подвижни плавателни съдове - този тип се нарича "куршум". Това са малки метални бутилки с доста голям капак, които могат да се използват като чаша, с калъф за лесно транспортиране и специален клапан за удобно подаване на напитки и по-дълга поддръжка на температурата. Можете да изсипете супа или други течни продукти в „куршума“, но в този случай трябва да отворите капака напълно и да не използвате клапана, за да не го запушите.

Удобно е да носите със себе си такива компактни термоси за работа или за учене, така че всеки ден да обядвате с домашна топла супа.

Ако ще използвате термос само у дома, например, за варене на запарки от билки или за запазване на гореща вода за дълго време, по-добре е да закупите тип маса с капаци на помпата. В такива съдове могат да се съхраняват само течности; напитките лесно се изливат от тях - просто трябва да натиснете бутон. Настолните термоси са големи и неудобни за транспортиране, но поддържат температурата по-дълго от другите видове.

Универсалните термози са подходящи за всякакви цели: техният размер ви позволява да ги използвате както у дома, така и в пътуване, а широко гърло дава възможност да съхранявате не само напитки, но и други продукти. Универсалните модели са оборудвани с двойна запушалка, която плътно затваря термоса.

Съществуват и така наречените видове кораби: такива модели се състоят от няколко контейнера, които са сгънати в един съд и ви позволяват да съхранявате няколко продукта наведнъж.

Когато избирате термос, обърнете внимание на тапата. Коркови дървени тапи имат ниска топлопроводимост, но лошо уплътняват съда. По-добре е да изберете винтова капачка или капак на контролния клапан.