Logo decormyyhome.com

Как да изберем топъл под

Как да изберем топъл под
Как да изберем топъл под

Съдържание:

Видео: Теплый пол под ламинат за 1час ЛЕГКО и ПРОСТО 2024, Юли

Видео: Теплый пол под ламинат за 1час ЛЕГКО и ПРОСТО 2024, Юли
Anonim

Всяка година топлите подове стават все по-популярни. Производителите непрекъснато подобряват развитието си, предлагат на клиентите подобрени възможности за отоплителни системи. Има няколко разновидности на подово отопление.

Image

Кой пол да избера

Когато избирате топъл под, обърнете внимание на отоплителната система. Има две основни разновидности на подово отопление - електрическо и водно. Те се различават от другите отоплителни системи по това, че върху тях е инсталиран нагревател с ниска температура. Топлината се разпределя равномерно по цялото покритие. Температурата на отопление на топъл под може да достигне 30 градуса по Целзий.

Топлоизолираният под представлява многослоен дизайн. Работите по полагане на подове е най-добре да се оставят на професионалисти. Първо се излива бетонна основа, полага се хидроизолация и слой топлоизолация. Важно е качествено да се извърши бетонна или циментова замазка, в която са монтирани нагревателните елементи.

Средствата за отопление са медни водопроводи или електрически кабел. Ако планирате да построите къща с голяма площ, по-добре е да направите топли подове на водна основа. Те се отличават с ниска консумация на енергия. Обърнете внимание, че такава система е трудна за инсталиране и има доста висока цена. Поддръжката на система за подово отопление е скъпа. Ако се появи теч, е трудно да се открие.