Logo decormyyhome.com

Как да изберем тефлонов тиган

Как да изберем тефлонов тиган
Как да изберем тефлонов тиган

Съдържание:

Видео: Как да почистим загорял тиган 2024, Юли

Видео: Как да почистим загорял тиган 2024, Юли
Anonim

Тиган е тази кухненска посуда, без която е невъзможно да се приготвят вкусни втори и първи ястия, сосове и гарнитури за пайове и просто печени кафени зърна, ядки и семена. В кухнята домакинята, която обича и знае как да готви, използва няколко тигана с различни размери и цели, но този комплект съдържа и тефлонови тигани. Когато избирате такъв тиган, трябва да вземете предвид характеристиките на този материал.

Image

Характеристики на тенджерово покритие

Тефлонът е синтетично вещество, синтезирано в химическите лаборатории на американската компания DuPont в края на 30-те години на миналия век. Характерните особености на този материал са повишеното хлъзгане и висока устойчивост на въздействието на агресивни вещества като алкали и киселини. Тези качества на тефлона предполагат, че производителите на съдове за готвене го използват като вътрешно покритие за тигани и тигани, съдове за готвене, използвани за пържене на храни по време на готвене.

Тефлоновото покритие има висока топлопроводимост и можете да го запържите почти без масло, което ви позволява да намалите количеството на мазнините, което означава да направите храната по-здравословна. Но тефлонът има и недостатъци - при високи температури над 200 ° C започва изпаряването на вредни вещества в неговия състав и освен това е чувствително към механични повреди.

Основният параметър, от който зависи качеството на тефлонов тиган, всъщност е самият тиган: материалът, от който е направен, методът на производство, дебелината на дъното и стените му. Ето защо, за да направите правилния избор, на първо място, е необходимо да се обърне внимание на тези характеристики.

Ако искате да си купите тиган за пържене на месо и риба, обърнете внимание на тези, които имат повдигнато дъно - така наречените грил тигани. Върху тях продуктите по-малко в контакт с долната повърхност и по-малко изгарят.