Logo decormyyhome.com

Как да изберем кърпа

Как да изберем кърпа
Как да изберем кърпа

Съдържание:

Видео: Каква кърпа за коса Aglique да избера? 2024, Септември

Видео: Каква кърпа за коса Aglique да избера? 2024, Септември
Anonim

Домашният текстил днес има пъстър и разнообразен асортимент, който предлага на клиентите възможност да изберат най-подходящото нещо за своите нужди. Така че, купувайки кърпа, много хора не винаги обръщат внимание на важните й характеристики - и качеството на закупения текстил зависи от тях.

Image

Изберете състава

Съвременните производители предлагат богат избор от кърпи от памук, евкалипт и бамбук. Определянето на тяхното качество на пръв поглед е доста трудно, но с познаване на някои тънкости това определение няма да е трудно. Най-висококачествената хавлиена кърпа е египетският памучен текстил, който е равномерно обагрен, не оставя восъчно покритие при допир и няма излишна химическа миризма.

Маркирането с маркиран 100% памук (M) или (PC) означава, че кърпата съдържа изкуствени влакна или полиестер.

Преждата за кърпи е единична, двойна, пенирана и усукана. Пенирана прежда се счита за една от най-добрите, тъй като осигурява на продукта висока абсорбция. Хавлиените кърпи от бамбук имат естествени антибактериални свойства, отлична дишаща и устойчивост на патогени. Освен това бамбуковите кърпи са идеални за страдащите от алергия и астматици поради хипоалергенността си. Те не се сгъват, не се прилепват към тялото и имат копринено мека структура. Кърпи от соеви влакна имат подобни свойства, които не седят и не се деформират при постоянно измиване.