Logo decormyyhome.com

Как да изберем прахосмукачка за дома

Как да изберем прахосмукачка за дома
Как да изберем прахосмукачка за дома

Съдържание:

Видео: Прахосмукачка Karcher WD5 Premium 2024, Юли

Видео: Прахосмукачка Karcher WD5 Premium 2024, Юли
Anonim

Не толкова отдавна се смяташе, че ключовата функция на прахосмукачката е само една - събирането на прах и боклук. Днес това е само частично вярно. Прахосмукачки от ново поколение значително подобряват качеството на живот и допринасят за създаването на комфорт в дома. Модерна прахосмукачка не само ще осигури перфектна чистота в помещението, но и значително ще намали времето за почистване.

Image

Избор на прахосмукачки: 6 основни критерия за избор

Когато избирате прахосмукачка, препоръчваме да обърнете внимание на следните критерии.

1. Цел на покупката

Решете за каква цел се нуждаете от прахосмукачка: за сухо или мокро почистване, коя стая и какви видове покрития трябва да почистите. Съвременните прахосмукачки не само премахват праха от всички повърхности, но също така помагат за мокро почистване на линолеум, ламинат, паркет, мрамор, плочки, чисти мебели и килими и дори измиване на прозорци.

Image

2. Мощност на прахосмукачката

По правило производителите посочват мощността, която прахосмукачката консумира. Що се отнася до такава характеристика като смукателна мощност, е трудно да се оцени, така че е по-добре да се съсредоточите върху отзивите на клиентите, които вече са пробвали прахосмукачка в работата.

Мощността на абсорбция също се влияе от такива фактори като дизайна на четката. Моля, обърнете внимание, че тя не трябва да има пропуски или ненужни фуги, през които тече въздух. Целият въздух трябва да влезе в тръбата и след това в колектора за прах. Например, някои прахосмукачки се предлагат с накрайник SuperAirFlow, чиято мощност на засмукване е с 30% по-висока от конвенционалните четки.

3. Съотношение цена / качество

В повечето отрасли цената на даден продукт се определя от марката „несвити“. В случая с домакински уреди това е особено вярно. Представителят на онлайн магазина Holodilnik.ru, когато избира прахосмукачка, препоръчва да се съсредоточите върху качествените характеристики на конкретен продукт и страната на производителя. Традиционно висококачествените стоки се произвеждат в Германия, Турция, Корея и др.

"В допълнение, по-слабо развитите марки, като правило, практикуват много лоялна ценова политика за потребителите и можете да намерите продукти, които не са по-ниски по качество на техните известни колеги, но на по-атрактивна цена. Например, в нашия магазин това са прахосмукачки на турската марка Arnica ", - коментира ситуацията в магазина за специалисти на пазара Holodilnik.ru.

Image

4. Осигуряване на качество

Въпреки факта, че на руския пазар има много висококачествено оборудване, рискът да срещнете фалшив все още е голям. Ето защо, не забравяйте, че марковият домакински уред, закупен във всеки магазин, трябва да отговаря на следните характеристики:

  • да има чек и издадена гаранционна карта с подпис и печат на продавача;

  • в пакета трябва да има текст на руски, както и продуктът трябва да има инструкции на руски;

  • носят сертификатната маркировка EAC върху опаковката (Евразийското съответствие е знак за обращение, което показва, че етикетираните от нея продукти са преминали всички процедури за оценка, установени в техническите регламенти на Митническия съюз);

  • доставчикът на стоки трябва да има разширена мрежа от сервизни центрове.

5. Повишени изисквания за чистота

Ако вие или вашето домакинство страдате от алергии или чести респираторни заболявания и трябва да обърнете специално внимание на чистотата у дома, не забравяйте да вземете предвид прахосмукачките с аквафилтър, особено тези прахосмукачки, които са сертифицирани от ECARF (Европейски център за изследвания на алергията), например прахосмукачка Arnica Bora 5000 (заверено 05.11.2015 г.).

6. Вид прахоуловител

Един от най-важните критерии. Като торба за прах може да бъде добре позната торба за всички, както и контейнер, колба или аквафилтър. По-долу ще анализираме подробно плюсовете и минусите на всеки дизайн, като обърнем специално внимание на аквафилтрите, като най-ефективната система за отстраняване на прах.