Logo decormyyhome.com

Как да изберем ютия за пара

Как да изберем ютия за пара
Как да изберем ютия за пара

Видео: Три неща, които трябва да знаете преди да изберете уред за гладене. 2024, Септември

Видео: Три неща, които трябва да знаете преди да изберете уред за гладене. 2024, Септември
Anonim

С помощта на парна ютия можете лесно и бързо да изгладите дрехите, да премахнете почти всякакви петна, да се отървете от микроби, също така помага да издържате на алергии към домашния прах и косата на животните. Парата прониква на дълбочина 15 см под налягане и при високи температури (80-90 °).

Image

Ще ви трябва

  • - ютия за пара;

  • - вода.

Инструкция за употреба

1

Обърнете внимание на вида на пара. Steam boost (турбодвойка) - еднократно засилено подаване на пара, удобно за изглаждане на пресъхнали елементи или деним продукти като деним. Вертикална пара - подаване на пара с ютия в изправено положение, което ви позволява да гладите дрехи директно върху закачалка. Пръскането (спрей) предполага наличието на бутон, щраквайки върху който, можете лесно да подравните гънките.

2

Обърнете внимание на подметката на ютията. Висококачественото покритие, което равномерно разпределя топлината, е изработено от неръждаема или хромирана стомана, антиприлепваща алуминиева или металокерамика. Всеки тип покритие обаче има недостатъци. Ютии със стоманени подметки са тежки; те се загряват и охлаждат дълго време. Алуминият бързо се загрява и охлажда, но лесно се поврежда. Серметите са най-удобни, но не са подходящи за всички видове тъкани (такава подметка от ютия за пара е предназначена главно за памук и лен). Тефлонът е по-малко качествен материал за подметката на ютията. Подходящ е за синтетични материали, но лесно се надрасква.

3

Изберете мощност. Най-добрият вариант е 1600 вата. Ако обаче на първо място за вас е бързото нагряване на ютията, можете да закупите парно ютия с капацитет 2200 вата.

4

Намерете желязо, което се придържа към температурата. Това е особено важно за чувствителната коприна и синтетичните материали.

Обърнете внимание

Висококачествената парна ютия има жлеб с бутони. Това означава, че ръбът на подметката е много тънък и затова ютията може да глади място под бутона на тънка блуза. В допълнение, колкото повече дупки в основата, толкова по-добре е желязото (дупките трябва да са поне 50).

Полезни съвети

Мащабът, който възниква във времето, усложнява изхода на пара. Съвременните ютии имат подвижни анти-варови пръти и самопочистващи се функции от мащаба, което ви позволява да наливате вода от чешмата в ютията. Независимо от това, по-добре е да вземете ютия с вградена система против котлен камък, която провежда предварителна обработка на водата.