Logo decormyyhome.com

Как да изберем параход за дрехи

Как да изберем параход за дрехи
Как да изберем параход за дрехи

Съдържание:

Видео: Как да изберем връхната дреха спрямо фигурата ни? 2024, Юли

Видео: Как да изберем връхната дреха спрямо фигурата ни? 2024, Юли
Anonim

Параварите за дрехи се появиха сравнително наскоро, но вече успяха да се конкурират с познати ютии. С помощта на парахода можете да гладите дрехи, да дезинфекцирате играчки и тъкани, да премахнете стари замърсявания, да почистите различни повърхности и да премахнете неприятните миризми. Важното е, че това лечение е безвредно и екологично. И така, как да изберете параход за дрехи.

Image

Как да изберем най-добрата параварка за дрехи?

На първо място, трябва да си отговорите на следните въпроси:

- Имате ли нужда от параход за професионална обработка на дрехи или устройство, подходящо за домашна употреба у дома?

- Каква сума ще отделите, за да закупите това устройство?

- Колко често смятате да го използвате?

- кое е по-важно за вас: ергономичност или функционалност?

След това пристъпете към избора на конкретен модел на парахода, като се съсредоточите върху основните му технически параметри.

Критерии за избор на параход за дрехи

По отношение на мощността всички модели параварки за дрехи могат да бъдат разделени на 2 основни групи:

- мощност от 1800 вата - този универсален параход е в състояние да се справи с 98% от всички тъкани, така че е подходящ за честа професионална употреба;

- мощност по-малка от 1800 вата - с това устройство можете да парите повечето тъкани, но не е подходящо за обработка на зимни якета, пухени якета, много тесни дънки, одеяла и т.н.

Що се отнася до обема на резервоара за вода, този параметър не е критичен за парахода, въпреки че все още си струва да се обмисли. Големият капацитет увеличава масата и размерите на устройството, а също така ви позволява да правите много по-дълго време без „зареждане с гориво“. Устройствата с малък резервоар са много компактни, но помислете внимателно, преди да закупите такъв параход: по време на процеса на почистване ще трябва постоянно да добавяте вода. Затова решете кое е по-важно за вас - компактност или самостоятелност.

Най-малките размери се отличават с пътни (ръчни) параходи. Поради компактните си размери, това устройство не е трудно да се сложи в чанта.

Следващият критерий за избор на параход за дрехи са размерите на това устройство. Удобно е да съхранявате устройството сглобено, така че във всеки момент можете просто да включите парахода в мрежата и да обработите това или онова нещо. Ако искате да го съхранявате в тесен коридор, зад врата или в тесен килер, трябва да си купите модел с тесен калъф (височината на калъфа няма значение).

За много модели параходи са предвидени специални дюзи, които ви позволяват да регулирате конфигурацията, силата и посоката на парната струя. Просто изсипете чиста вода в резервоара, след това затворете капака, включете устройството и изчакайте малко. Много модели работят от електрическата мрежа, други от батерии, което е много удобно при определени условия.

Компактният мини параход е незаменим на пътя.

Устройството за парене на дрехи може да бъде едномодово или многорежимно. Последният се различава от първия по способността да регулира нивото на насищане с пара. Многорежимният параход за дрехи ще бъде по-подходящ в професионално студио, но за домашна употреба еднорежимно устройство с определена стойност на нивото на насищане с пара е напълно достатъчно.