Logo decormyyhome.com

Как да изберем нова шевна машина

Как да изберем нова шевна машина
Как да изберем нова шевна машина

Съдържание:

Видео: Моята шевна машина - как да избера online? 2024, Юли

Видео: Моята шевна машина - как да избера online? 2024, Юли
Anonim

Когато избирате шевна машина, трябва да обърнете внимание не само на ниската цена или хубавия дизайн, но и на практическите характеристики: функционалност, ергономичност, тегло. В противен случай покупката може да е причина за разочарование.

Image

Акценти при избора на нов автомобил

Един от най-важните критерии за избор на машина е нейното тегло. Тежките машини обикновено са по-издръжливи, тъй като повечето им единици са изработени от здрави метали, това е особено важно, ако планирате да шиете неща от плътни и тежки тъкани. Ако ще шиете обикновени тъкани, а не да подгъвате дънки и изобщо да не извършвате извънредни операции, една доста лека машина, чиито единици са изработени от висококачествена пластмаса, ще ви подхожда. Обикновено такива коли са по-евтини.

Обърнете внимание на наличието на затъмнения шев на машината. Той няма да замени напълно оверклока, но ще опрости обработката на ръба на тъканта.

Друг важен параметър е таблицата. В евтините автомобили обикновено тези маси са сменяеми, но ако има възможност за раздвояване за няколко допълнителни хиляди, е по-добре да изберете машина със сгъваема маса. Не пречи на шиенето, сгъва се с леко докосване и улеснява достъпа до совалката.

Но методът на почистване на бримки е много важен параметър. Не си струва да спестявате. По-добре да си купите машина, която прави бримки автоматично. Малко практика и ще извършите бримки с правилния размер с едно щракване върху педала.

Видът на совалката е друг важен фактор. Совалката може да бъде хоризонтална и вертикална. Вертикална - класическа совалка, която стои във всички стари коли. Хоризонтален - нов и удобен тип совалка. Първо, работата му може да бъде наблюдавана през прозрачния прозорец на плочата с иглата, второ, калерчето е много лесно да се вмъкне и трето, няма нужда да се занимавате с калъфа на калерчето, тъй като той е неподвижен в случай на хоризонтална совалка, това е калерчето, което е поставено в него. Така че, ако е възможно, купете машина с хоризонтален тип совалка.

Компютрите - нова дума в технологиите

Компютъризираните шевни машини стават все по-популярни, те имат огромен брой предимства - изпълнението на всякакви бримки в автоматичен режим, стотици линии, автоматична резба за нишки и възможност за фина настройка. Цената на подобни чудеса на технологиите обаче хапе, така че ако нямате глобални планове за шиене на сложни модели дрехи, е по-добре да изберете по-проста електрическа машина.

В случай на повреда, ремонтът му ще струва няколко пъти по-малко, освен това вие ще използвате повечето от функциите му постоянно, докато повечето функции на компютъризирана машина по време на обикновеното домакинско шиене могат да останат незасегнати с години. Ако направите избор в полза на сложна машина, прочетете внимателно инструкциите, такива единици изискват фина настройка.

Разберете колко и кои лапи са включени в комплекта, преди да купите. Купете необходимите, ако е необходимо.

Между другото, за прекалено сложната техника - не трябва да избирате машина, като се фокусирате върху големия брой налични линии. Това е вторичен фактор, тъй като в действителност се използват само дузина шевове - прав, подсилен направо, чифт зигзаги и операции с бутони.

Свързана статия

Изберете шевна машина. Съвети на професионалисти.