Logo decormyyhome.com

Как да изберем таван за опъване

Как да изберем таван за опъване
Как да изберем таван за опъване

Съдържание:

Видео: Опънат таван в баня 2024, Юли

Видео: Опънат таван в баня 2024, Юли
Anonim

Популярността на окачените тавани расте. Този тип декорация е доста удобна и практична. Има два вида опънати тавани - безшевни тъкани и тавани от PVC филм. Всеки от тях има своите предимства и недостатъци, които си струва да се знае предварително.

Image

Предимства на опънатия таван

Разтегливият таван е плат, изработен от специална тъкан или PVC филм. Той е фиксиран към стените на стаята с помощта на специален закопчалка, наречен багет, и образува идеално равна повърхност.

Потребителят е на разположение голям брой цветове и текстури на картини. Таванът може да бъде или класически матов, или гланциран.

Таваните от този тип са доста издръжливи и не изискват специални грижи - достатъчно е да ги избърсвате от прах от време на време. Те не се нуждаят от боядисване. След монтажа те са веднага готови за употреба.

Опънатите тавани са инсталирани на няколко сантиметра от подовата плоча. В тази технологична пропаст е възможно да се положат комуникации - електрическо окабеляване, вентилационни канали.

Материал за опънат таван

Опънатите тавани се предлагат в две основни разновидности - плат и поливинилхлорид (PVC). Материя, изработена от специална синтетична тъкан. Той е импрегниран с полиуретаново съединение. PVC тавани са високоякостен пластмасов филм.

PVC тавани се характеризират с висока водоустойчивост и еластичност. Те не се страхуват дори от голямо наводнение. Водата, натрупана в платното, просто се оттича, а таванът се изсушава, след което върху него няма следа.

Платовите тавани са много по-чувствителни към влагата. Ако на платното попадне много вода, тя може необратимо да се разтегне под теглото си. Няма да е възможно да се избегне появата на петна от мръсна вода, проникваща през таваните. След тежък наводнение такъв таван най-вероятно ще трябва да бъде заменен.

Монтирането на PVC тавани изисква задължително отопление, което се извършва с помощта на газов термичен пистолет. Това е необходимо за свиване на платното и изглаждане на гънките. Монтирането на тавани от тъкани няма да изисква специални инструменти и достъп за работа с газово оборудване.

Ширината на плата за таван от плат не надвишава пет метра. Ако стаята ви е по-широка или има сложна форма, таванът от плат не е подходящ за вас, тъй като платното не се шие. От друга страна, ако стаите на вашия апартамент са достатъчно широки, ще получите безпроблемен таван.

PVC тавани са направени от няколко картини, които са заварени заедно. Това ви позволява да направите платно с необходимата ширина, включително за големи площи. В този случай се образуват шевове, но те са почти невидими отстрани.

PVC тавани не трябва да се монтират в неотоплявани помещения. Филмът започва да губи свойствата си и да се срива, ако температурата на въздуха падне под + 5 ° C. Ако искате да инсталирате опънат таван в селска къща или в селска къща без отопление, по-добре е да изберете таван за опъване на плат.

Производители на опънати тавани

Таваните, направени в Китай, са много популярни. Причината се крие на повърхността - материалите, произведени от Китай, са евтини. Качеството им обаче е нестабилно и може да варира от страна на парти.

Тези клиенти, които се нуждаят от високо качество, често избират италиански, белгийски или френски тавани. Такива материали са доста скъпи. Моля, обърнете внимание, че недобросъвестни фирми могат да продават тавани от Китай, като ги предават, както е направено в Европа.

На пазара има и златна среда - тавани на руското производство. Те са по-евтини от европейските колеги, като същевременно осигуряват прилично качество. Основният им недостатък е по-малкият избор на цветове и текстури. Но ако искате да инсталирате бял матов таван, руски филм ще бъде най-добрият избор.

Свързана статия

Опънати тавани - вчера и днес